Arkkitehdin visio kohtaa käyttäjän tarpeet – Rambollin uusi pääkonttori on suunniteltu eri näkökohdat huomioiden

October, 15, 2019

Rambollin Suomen pääkonttorissa on hätkähdyttävä ruutukuvioinen julkisivu, eikä se muutenkaan ole mikään tavallinen laatikkomainen rakennus. Se on suunniteltu ympäristöystävälliseksi, innostavaksi ja joustavaksi toimistotyötilaksi.

Käytännöllistä ja kutkuttavaa

Perkkaalla, Helsingin ja Turun välisen moottoritien varrella sijaitseva Rambollin pääkonttori ylpeilee vihreällä kaartuvalla julkisivullaan kaikkia teräviä kulmia uhmaten. Toimistorakennuksen lähtökohtana oli avoin ja muuntojoustava tila, jossa voisi samanaikaisesti työskennellä 1 200 henkilöä. Tilausta varten räätälöidyt DELTABEAM®-liittopalkit muodostavat rakennukselle tunnusomaiset aaltoilevat kulmat, jotka miellyttävät silmää ja houkuttavat lähestymään.

“Julkisivu on meille erittäin tärkeä. Halusimme luoda yhtenäisen muodon, joka yhdistää rakennuksen neljä erillistä osaa,” kuvailee Cederqvist & Jäntti Architectsin Leena Brooke.

Poikkeuksellisen arkkitehtuurin toteuttaminen on usein kulujen ja luovuuden nuorallatanssia.

 “DELTABEAMin® räätälöidyt muottipellit edesauttoivat arkkitehdin unelmien toteuttamista ja myös takasivat hankkeen taloudellisen toimivuuden,” kertoo Peikon projektipäällikkö Jarno Backman.

Sisätilat joustavat erilaisiin tarpeisiin

Rakennuksen neljä osaa on yhdistetty toisiinsa valtavalla lasikatolla, joka ulottuu viidennen kerroksen korkeudelle. Näin muodostunut ilmava keskusaula on rakennuskompleksin sydän.  Matalien välipohjien avulla toimistorakennuksen tiloista on tehty muuntojoustavia ja tilaa säästäviä.

“Rakennuksessa yleisesti käytetty 8,1 metrin jänneväli olisi onnistunut myös betonipalkein, mutta DELTABEAMin® erityinen etu on se, että palkin matala profiili mahdollistaa välipohjalle tasaisen alapinnan,” Brooke kuvailee.

Sisätilojen arkkitehtoninen suunnittelu huomioi niin yksilöiden kuin ryhmienkin tarpeet ja toiveet. Suurimmat tilat on palasteltu pienemmiksi tiimikokonaisuuksiksi, sillä pienet kokoushuoneet ja hiljaiset työtilat olivat henkilöstön toivelistalla. Tulevaisuuden tarpeet on luonnollisesti myös huomioitava. DELTABEAMin® käyttö mahdollistaa toimistotilojen muokkauksen rakennuksen koko elinkaaren ajan.

“Kun rakennukseen valitaan DELTABEAM®, voidaan tavallisesti rakenteille varattu tila nyt vapauttaa käyttäjille,” kiittelee Simo Hakkarainen, Peikon liiketoimintapäällikkö.

Simo Hakkarainen

Business Director

DELTABEAM® Frame

Peikko Group Corporation

Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet