Ympäristöystävällinen, matala välipohjaratkaisu leikkaa merkittävästi CO2-päästöjä

October, 6, 2020

Rakennusten ympäristövaikutuksia voidaan vähentää merkittävästi, osoittaa Peikon tuore, analyyseihin pohjautuva White Paper.

Peikon tuore White Paper nostaa esille rakennusteollisuuden kohtaamat haasteet. Niihin lukeutuvat mm. maailmanlaajuisesti kiihtyvä kaupungistuminen sekä tarve synnyttää niin taloudellisesti kuin ekologisesti kestäviä ratkaisuja – etenkin kun rakennusteollisuus tuottaa yli 30% koko maailman CO2-päästöistä.

Vastuullisuuden näkökulmasta katsottuna, Peikon matala välipohjaratkaisu, DELTABEAM®, pienentää rakennuksen korkeutta tuoden sitä kautta säästöä energiankulutukseen koko käyttöiän ajan. Sen ansiosta myös rakennusmateriaalien kulutus on vähäisempää, mikä näkyy näkyy suoraan työmaalla säästettynä työaikana ja tavaraliikenteenä.

Uusi DELTABEAM® Green vie toimintamallin vieläkin pidemmälle, sillä se on valmistettu yli 90% kierrätetystä teräksestä uusiutuvaa energiaa käyttäen. Myös logistiikka on järjestetty ympäristöystävällisemmällä tavalla. Vastuullinen lupaus on helppo todentaa verifioidulla ympäristötuoteselosteella (EPD), joka takaa luotettavan arvion tuotteen elinkaaresta.

Toteutuneeseen kohteeseen perustuvat laskelmat osoittavat, että DELTABEAM® Green tuottaa 64% vähemmän päästöjä tavalliseen, jännitettyyn betonipalkkiin verrattuna, ja 50% vähemmän DELTABEAM®-liittopalkkiin verrattuna. Peikko onkin kehittänyt laskentatyökalun, jonka avulla voidaan arvioida CO2-päästöjä jo projektin alussa.

White Paperin johtopäätöksenä on, että matala välipohjaratkaisu vähentää merkittävästi sekä rakentamisen että käyttöiän aikaisia vaikutuksia suuremmissa rakennuksissa. Lisäksi käyttämällä DELTABEAM® Green -liittopalkkeja, rakennuksista voidaan tehdä huomattavasti ympäristöystävällisempiä.

Lue Peikon White Paper: DELTABEAM® Slim Floor Structures to lighten a building's environmental footprint

Juuso Salonen

Liiketoimintapäällikkö, DELTABEAM®

Peikko Finland Oy

Share