FinVectorin tuotantoyksikkö kohoaa Kuopioon saumattomassa yhteistyössä

October, 30, 2023

FinVector Oy on yksi maailman suurimmista viruspohjaisten geeniterapialääkkeiden valmistajista.


Yhtiön uuden, Kuopion Savilahteen rakentuvan tuotantolaitoksen on määrä valmistua vuonna 2024 lähelle FinVectorin nykyisiä toimitiloja. FinVector hakee uudelle yksikölleen rakentamisen kestävän kehityksen LEED-ympäristösertifikaattia. Rakennusvaiheessa ympäristötavoitteet ohjasivatkin pitkälti tuote- ja materiaalihankintoja. 

FinVector on perheomisteinen yhtiö, ja pitkälti näitä arvoja kunnioittaen kohteeseen valittiin myös pääurakoitsijaksi suomalainen perheyhtiö, Rakennusliike U. Lipsanen Oy, jonka kanssa Peikko on jo aiemmin tehnyt useissa hankkeissa yhteistyötä. 

Peikko toimitti kohteeseen 75 kpl PETRA®-laattakannakkeita, TERAJOINT®- ja TERAJOINT® Strong -liikuntasaumajärjestelmiä yhteensä noin 500 metriä, ja lisäksi muita elementtirakentamisen liitososia.

Finvector tuotantolaitos

”Yhteistyö FinVectorin hankkeessa oli säännöllistä ja sujuvaa pitkän kumppanuuden ja työmaatapaamisten ansiosta. Toimitusaikataulu oli ehkä tiukka ja tuotteet vakioiduista poikkeavia, mutta uskon, että nimenomaan hyvällä asiakaspalvelulla ja tiimin yhteisellä tavoitteella ratkaista asiakkaan haasteet päästiin kunnialla tässäkin hankkeessa maaliin ja toimitusvarmuus piti. Peikon tiimi jousti ja näki vaivaa, jotta tuotteet saatiin työmaalle ajallaan”, kertoo Peikon myyntipäällikkö Jussi Happonen.

”Peikon kanssa se, mikä sovitaan myös pitää. Muutoksista ja lisäyksistä huolimatta projektinhallinta pysyi hallussa, ja kaikista asioista pystyttiin hyvin sopimaan. Toimitusvarmuus oli haasteista huolimatta parasta mahdollista tasoa”, kiittää Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n vastaava työnjohtaja Sauli Harmanen

Harmanen jatkaa: ”Meillä Rakennusliike U. Lipsanen Oy:llä mallinnetaan ja käytetään tietomalleja aktiivisesti sekä tuotannonohjauksessa että työmaalla. Se myös ohjaa kohteiden suunnittelua; on helpompi ottaa käyttöön ratkaisuja, jotka saadaan vietyä suoraan tietomalleihin. Peikon materiaalipankki verkkosivuilla on laaja ja kasvaa koko ajan. Lisäksi Peikko on alan edelläkävijä 3D-suunnittelussa elementtirakentamisen osalta, ja sen vuoksi meille erityisen sopiva kumppani. Niinhän se on, että jonkun täytyy ensin tehdä innovaatio. Kun siitä tulee edelläkävijälle arkipäivää, muut vasta opettelevat ja ihastelevat.”

Kuvat kohteesta: Rakennusliike U. Lipsanen Oy


LUE MYÖS:
Sulkavuoren keskuspuhdistamon hanke Tampereen seudulla

Parvekeliitosten valinta - näin onnistut suunnittelussa ja asennuksessa

 

Share