DELTABEAMilla® enemmän huonekorkeutta ja avoimia tiloja – DELTABEAM® Green

DELTABEAM® Green puolittaa hiilijalanjäljen

DELTABEAM® Green on uusi, ympäristöystävällisempi versio Peikon innovatiivisesta DELTABEAM®-liittopalkista. Se mahdollistaa kaikki DELTABEAMIN® hyödyt ja vähentää merkittävästi ympäristövaikutuksia. DELTABEAM® Greenin hiilijalanjälki on noin 50% pienempi verrattuna tavanomaisiin teräsrakenteisiin. Ympäristövaikutukset on todennettu verifioidulla ympäristöselosteella, EPD:llä, jonka perusteella voidaan laskea projektikohtaiset CO2-päästöt.

Valmistettu kierrätetystä materiaalista

Yli 90% DELTABEAM® Greenin valmistuksessa käytettävistä materiaaleista on kierrätetty. Myös DELTABEAM® Greenin logistiikka on järjestetty Pohjoismaissa ympäristöystävällisellä tavalla. Kuljetukset hoidetaan biodieseliä käyttäen, mikä vähentää päästöjä 90%. Mikäli biodieselin käyttö ei jostain syystä ole mahdollista, kompensoimme kuljetuksesta aiheutuvat päästöt.

Kun valitset DELTABEAM® Greenin, valitset samalla ympäristöystävällisemmän toimintamallin, jossa yli 90% materiaalista on kierrätetty, tuotannon sähkö on uusiutuvaa ja kuljetukset järjestetään ympäristöviisaalla tavalla. DELTABEAM® Green on merkittävä askel kohti vihreämpää tulevaisuutta, sillä rakennusteollisuus ja rakennukset yleisesti tuottavat karkeasti 30 - 40 % koko maailman jätteestä.

DELTABEAM® Greenin hyödyt

 • Kaikki DELTABEAMIN® edut 
 • Ympäristön huomoivassa toimintamallissa:
  • Yli 90-prosenttisesti kierrätetyn materiaalin kulutus on optimoitu
  • Tuotannossa käytetään vain uusiutuvaa energiaa
  • Ympäristöviisaat kuljetukset hoidetaan biodieselillä
  • Hiilijalanjälki on todennettu verifioidulla ympäristöselosteella (EPD)

 DELTABEAM®-edut

 • pitkät jännevälit
 • avoimet ja muuntojoustavat tilaratkaisut
 • suurempi huonekorkeus
 • helpot ja tilaa säästävät LVIS-asennukset
 • alhaisemmat lämmitys- ja ilmastointikustannukset
 • rakenteellinen palosuojaus

DELTABEAM® Green puolittaa CO2-päästöt

DELTABEAM® Green tuottaa uudenlaista lisäarvoa ympäristöystävälliselle rakentamiselle. DELTABEAM® Green on täydellinen valinta laskettaessa projektin koko elinkaaren ympäristövaikutuksia - sen hiilijalanjälki on noin 50% pienempi tavanomaiseen liittopalkkiin verrattuna. Ympäristövaikutukset on todennettu verifioidun ympäristöselosteen eli EPD:n avulla. Myös projektikohtaiset päästölaskelmat perustuvat EPD:hen.

DELTABEAM® Greenin avulla voi myös vaikuttaa rakennuksen LEED- ja BREEAM-pisteisiin. Kevyempi hiilijalanjälki on osa vastuullista rakentamista ja siksi DELTABEAM® Green antaa todellista lisäarvoa koko rakennusprosessille.

EPD:n (Environmental Product Declaration) löydät Laatu, ympäristö ja turvallisuus -sivultamme.

PETRA® Green pienentää hiilijalanjälkeä entistä enemmän

PETRA® Green on askel kohti DELTABEAM® Green -liittopalkkeja käyttävien rakennusten hiilijalanjäljen pienentämistä. 64 % materiaalista on kierrätetty ja CO2-jalanjälkemme on 43 % pienempi kuin tavallisen PETRA®n. Kaikki PETRA®, PETRA® Strong, PETRA® Special ja PETRA® Recess ominaisuudet ja muodot ovat saatavilla PETRA® Greeniin.