Näkökulmia rakentamiseen: Ilari Seitsonen

Kirjoittaja Peikko’s blog team

November, 1, 2018

Pitkän linjan rakentamisen ammattilainen Ilari Seitsonen (Hetzner Finland Oy) kertoo viimeisimmästä hankkeestaan, ja miten Peikon DELTABEAM® osoittautui siinä parhaaksi mahdolliseksi ratkaisuksi. 

Ilari Seitsonen työskentelee Hetzner Finland Oy:n rakennuspäällikkönä. Hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus rakennusalalta, ja hän on koulutukseltaan sekä rakennusinsinööri että rakennusarkkitehti.

Tällä hetkellä Ilari on osallisena Helsingin Tuusulassa sijaitsevassa Hetzner Data Center Park -hankkeessa. Hankkeen ensimmäinen vaihe käsittää kolmen hallin rakentamisen, joista yksi on jo valmistunut. Hankkeessa rakennetaan tulevina vuosina vielä viisi vastaavaa hallia. Kunkin datakeskushallin lattiapinta-ala on 4 000 m2. Halleissa on kaksi palvelinsalia, joihin kuhunkin mahtuu noin 30 000 serveriä. Kyseessä on saksalaisen Hetzner Online GmbH:n itse kehittämän konseptin lokalisointi.

Saksalaisten suunnittelema rakenne kuitenkin osoittautui monimutkaiseksi. Parempaa ratkaisua etsiessään Ilari tutustui Peikon DELTABEAM®-välipohjajärjestelmään, joka mahdollistaa matalat välipohjat. Ennestään Ilari tunsi jo Peikon PETRA®-laattakannakkeet, ja tiesi Peikon luotettavaksi toimijaksi. Lopullisesti DELTABEAM® valittiin rakenteeseen, sillä se tarjoaa matalien välipohjien lisäksi myös nopeaa asennusta standardisoitujen liitosten ansiosta. Näiden etujen lisäksi DELTABEAM®-liittopalkkien palonkestävyys saavutetaan ilman työmaalla tehtävää palonsuojausta. Asennus sujuikin moitteettomasti, ja toisen hallin välipohjat valmistuivat etuajassa.

Myös Saksassa tämä ratkaisu on herättänyt kiinnostusta, ja DELTABEAMin® hyödyntämistä on jo alettu pohtia myös Saksan markkinoilla. Saksassa ontelolaattarakentaminen on harvinaisempaa kuin Suomessa, mutta DELTABEAMia® voidaan käyttää yhtä lailla myös puu-, teräs- ja filigraanilaattojen kanssa.

Ilari Seitsonen on Peikon ratkaisuun hyvin tyytyväinen. Matalat välipohjat sekä asennusnopeus ovat varmistaneet hankkeet sujuvuuden, ja lisäksi vähentäneet käytettyjen pilarien määrään. Tuleviin hankkeisiin suunnitellaan myös muiden ratkaisujen, kuten pilariratkaisujen, optimointia.

Share