Baltic Boat Yard, Pietarsaari, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Teolliset rakennukset
Kartta koko ruudulle Sulje

Luksusveneitä valmistava Baltic Yachts Oy Ab Ltd rakennuttaa uutta tuotantohallia Pietarsaaren Alholmaan. Yrityksen kestävien arvojen mukaisesti uudisrakennuksesta tulee mahdollisimman ympäristöystävällinen ja energiatehokas. 

Kiertotalousajattelu toteutui työmaalla heti perustusvaiheessa, jossa osa materiaaleista pystyttiin käyttämään uudelleen. Uuden hallin paikalla sijainnut parkkipaikka oli pohjustettu hiekalla ja murskeella, jotka varastoitiin ja käytettiin uudelleen täyttötöissä niin anturoiden ympärillä kuin pysäköintialueella.

Kierrätettyä materiaalia löytyy myös rakennuksen rungosta. Kohteeseen valitut DELTABEAM® Green -liittopalkit on valmistettu yli 90% kierrätetystä teräksestä, ja niiden hiilijalanjälki on puolet pienempi kuin tavanomaisten teräspalkkien. 

Projektissa on käytössä yksi yhteinen, PMJ Servicen ylläpitämä Trimble Connect -tietomalli. Runkovaiheessa osapuolet pystyivät helposti näkemään mitkä osat ovat valmiina, jotta projekti etenee aikataulussaan. Lisäksi mahdolliset törmäykset havaittiin hyvissä ajoin.

Rakennesuunnittelusta vastannut Pulkkinen kertoo, että kaikkien toimittajien osallistuminen 3D-malliin ei ole itsestäänselvyys. ”Peikon suuri etu on se, että he tulivat meidän ifc-malliin tekemään detaljoinnit. Se sopi meille erittäin hyvin”, Pulkkinen kiittelee. 

Pohja- ja perustustyöt tontilla käynnistyivät alkusyksystä 2022. Teollisuushalli valmistuu jouluksi 2023, kolme kuukautta alkuperäistä aikataulua edellä. 

Lue lisää down-arrow.png

Peikon suuri etu on se, että he tulivat meidän ifc-malliin tekemään detaljoinnit. Se sopi meille erittäin hyvin.

Mika Pulkkinen, PMJ Service Oy

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
7700 m2
Hankekehittäjä:
Baltic Yachts Oy Ab Ltd
Rakennusliike:
Jake Rakennus Bygg Oy
Rakennesuunnittelija:
PMJ Service Oy
Arkkitehti:
Ab Ingenjörsbyrå Bj. Häggblom Oy
Toimitusvuosi:
2022-2023
Valmistumisvuosi:
2023

Ota yhteyttä

Iida Syrjäkylä

Iida Syrjäkylä

Myynnin asiantuntija

DELTABEAM® ja DELTABEAM® Frame

Mobiili 040 712 3696
[email protected]