Peikko siirtyy vähähiilisempien DELTABEAM® Green -palkkien toimituksiin osana vastuullisuusohjelmaa


Peikko Finland julkaisi aiemmin tänä keväänä tiekartan kohti hiilineutraaliutta. Nyt Peikko on tehnyt päätöksen toimittaa kaikki vuoden 2023 aikana Suomeen toimitettavat DELTABEAM®-liittopalkit vähähiilisempinä DELTABEAM® Green -versioina ilman lisäveloitusta. Päätös tukee Peikon tavoitetta toimittaa entistä enemmän vähähiilisiä palkkeja uusiin rakennushankkeisiin.

DELTABEAM® Green vähentää CO2-päästöjä 50% tavanomaisiin teräspalkkeihin verrattuna. Peikko pienentää sekä omaa että asiakkaidensa hiilijalanjälkeä ja edistää samalla kestävää rakentamista. Vuoden aikana valmistettujen palkkien päästösäästö on noin 9 000 000 CO2 kg. Se tarkoittaa esimerkiksi 1 800 ihmisen edestakaista lentomatkaa Tokioon tai autoilua maapallon ympäri 1 500 kertaa.

- Päästösäästö on päivän sana, toteaa myyntijohtaja Heikki Jäämaa ja jatkaa: lisäsäästöt syntyvät PETRA®-laattakannakkeista, jotka myös toimitamme vihreinä versioina ilman lisäveloitusta.

DELTABEAM® Green sopii yhteen kaikkien laattatyyppien kanssa, joten se soveltuu käytettäväksi myös puu- ja hybridirakentamisessa. DELTABEAMin® ansiosta rakennusten välipohjista tulee matalampia ja tiloista muuntojoustavia, millä on vaikutusta niin rakennuksen elinkaareen kuin lämmitys- ja viilennyskustannuksiin.

Yli 90 % kierrätetystä materiaalista valmistettu DELTABEAM® Green on ympäristötietoisen ja vastuullisen rakennuttajan valinta, joka on aiemmin ollut hieman tavallista palkkia arvokkaampi. Moni hankintapäätös on kallistunut tavanomaiseen teräspalkkiin kustannussyistä.

- Peikko haluaa vauhdittaa siirtymää kohti vähähiilisempä rakentamista ja toimittaa tänä vuonna kaikki palkit samalla hinnalla. Näin ollen tilaajalla ei ole syytä olla valitsematta ympäristöystävällisempää ratkaisua, sillä kustannusten nousu ei rasita asiakasta, sanoo liiketoimintapäällikkö Juuso Salonen.

Kierrätysmateriaalista uusiutuvalla energialla valmistetut palkit ovat teknisesti yhteneväisiä DELTABEAM®-palkkien kanssa. Suunnittelijalle, rakennuttajalle ja työmaalle ainoa näkyvä ero on palkin vihreä väri - hyvä omatunto tulee kaupan päälle. DELTABEAM® Green -kampanja alkaa huhtikuun puolivälissä ja jatkuu vuoden 2023 loppuun saakka.  


Lisätietoja:
Heikki Jäämaa
myyntijohtaja, [email protected], 040 712 3432

Juuso Salonen
liiketoimintapäällikkö, DELTABEAM® ja DELTABEAM® Frame, [email protected], 040 712 3451