Parhaat yhdistelmät | Hybridiratkaisut

DELTABEAM® auttaa optimoimaan eri materiaalien mahdollisuudet

Eri materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia ja erityispiirteitä. Puu koetaan lämpimäksi, teräs tyylikkääksi ja käsittelemätön betoni teolliseksi. Näitä kolmea materiaalia yhdistelemällä saamme parhaat ominaisuudet käyttöön, ja DELTABEAM® on ratkaisun ytimessä. 

Matalat välipohjat ja ylivoimaiset edut DELTABEAM®-liittopalkilla

DELTABEAM®-liittopalkki mahdollistaa ekologisen puun yhdistämisen kahden muun kestävän materiaalin, teräksen ja betonin kanssa. DELTABEAM® on erinomainen ratkaisu kun käytät puulaattoja ja haluat matalat välipohjat sekä avoimet, muuntojoustavat tilat. Perinteisiä puurakenteita käyttämällä se ei yleensä ole mahdollista. DELTABEAM® + puulaattaratkaisu vähentää välipohjan paksuutta tyypillisesti 10 - 30 %.

DELTABEAM®-liittopalkkien avulla saavutat pitkät jännevälit pienemmällä pilarimäärällä. Arkkitehtonisen vapauden takaa se, että palkit integroituvat laatastoon. Sileän katon ansiosta huonekorkeus on tavallista suurempi ja tekniikan asentaminen on helpompaa. Lisäksi palosuojaus on integroitu DELTABEAM®-palkkeihin, joten työmaalla tapahtuvaa palosuojamaalausta ei tarvita. 

DELTABEAM® Green + puulaatat = vastuullisempi hybridiratkaisu

DELTABEAM® Green on täydellinen pari ekologiselle puulaatastolle, sillä se on valmistettu yli 90% kierrätetystä teräksestä. Sen ympäristövaikutukset ovat merkittävästi pienemmät verrattuna tavanomaisiin teräsrakenteisiin. Ympäristövaikutukset on varmennettu EPD:llä ja hiilijalanjälki on minimoitu yhdessä puulaattojen kanssa.

DELTABEAM®-liittopalkkeja on käytetty tuhansissa rakennuksissa vuodesta 1989 alkaen. DELTABEAM®-palkkeja on testattu laajasti eri maissa ja niille on myönnetty lukuisia hyväksyntöjä. Peikon tekninen asiakaspalvelu on aina valmiina auttamaan sinua, jotta löydät parhaan mahdollisen ratkaisun projektillesi.

Optimiratkaisut DELTABEAM®in avulla: inspiroivia tiloja kouluihin ja päiväkoteihin

DELTABEAM® mahdollistaa pitkien jännevälien, suurien tilojen sekä sileiden alakattojen suunnittelun ja rakentamisen. Koulujen ja päiväkotien pitää olla turvallisia, mutta myös inspiroivia ja valoisia. Lisäarvo syntyy vastuullisten ratkaisujen käytöstä, jotka mahdollistavat muuntojoustava tilat rakennuksen koko elinkaaren ajan. Hybridiratkaisut, kuten DELTABEAM® yhdistettynä puulaattoihin, ovat optimaalinen valinta tulevaisuutta ajatellen.

Turvallisia, vastuullisia ja energiatehokkaita koulurakennuksia

Yksi DELTABEAM®in suurimmista eduista on sen kyky madaltaa rakennuksen välipohjia. Matalat välipohjat vaativat vähemmän täyttöä ja materiaalikäyttöä, mikä näkyy suoraan lämmitys- ja viilennyskuluissa. Lisää hyötyä syntyy palkin sisällä olevista harjateräsvahvikkeista sekä integroidusta palosuojauksesta, jotka lisäävät rakennuksen turvallisuutta sekä tuovat säästöä rakennusvaiheessa. 

Lue esite

DELTABEAM®-matriisi puukoulurakennuksille

Meiltä saat kattavat ja yksityiskohtaiset tuotetiedot sekä tekniset detaljit, joiden avulla voit valita optimaaliset jännevälit, liitokset sekä materiaalit koulurakennukseesi. Lataa DELTABEAM®-matriisi puukoulurakennuksille niin näet minkälaisia standardiratkaisuja tarjoamme. Olemme täällä sinua varten, joten älä epäröi ottaa meihin yhteyttä kun suunnittelet parasta mahdollista hybridiratkaisua projektiisi!

PUUCO® ­- Puurakentamisen liitososat hybridirakentamiseen

Rakentamisen optimaalinen lopputulos saavutetaan silloin kun käytetään kuhunkin runkoratkaisuun parhaiten sopivia palkkeja ja liitoksia. PUUCO®-puuliitokset ovat uusi valikoima standardoituja liitoksia, jotka mahdollistavat puun ja betonin saumattoman ja luotettavan yhdistämisen raskaissa ja korkeissa runkoratkaisuissa. PUUCO®-puuliitokset muodostavat oman hybridirakentamisen ekosysteemin, joka mahdollistaa DELTABEAM®-välipohjarakenteen yhdistämisen kaikkien rakennusmateriaalien kanssa.

ROOCO®-pilarikenkä

ROOCO®-pilarikenkä liimapuupilareille on modulaarinen liitos poikkileikkauksille. ROOCO®-pilarikenkä liitetään puupilariin joko ruuveilla tai kierretangolla.

TICCO®-seinäkenkä yhdistää CLT-seinäelementit perustuksiin tai alempiin kerroksiin. TICCO®-seinäkenkä liitetään palkkeihin leikkauslevyjen ja vaarnojen avulla.

RAMCO®-piilokonsolin avulla DELTABEAM®-liittopalkki voidaan liittää korkeisiin, monikerroksisiin pilareihin. RAMCO®-piilokonsoli liitetään pilareihinleikkauslevyjen ja vaarnojen avulla.

BRAMCO® on palkkikenkä liimapuupalkeille. BRAMCO®-palkkikenkä liitetään palkkeihin leikkauslevyjen ja vaarnojen avulla.

NILCO®-puu-betoni-komposiittilaattakannake siirtää kuormia CLT-laatan ja pintabetonin välillä. NILCO®-kiinnike painetaan laattaan ja se siirtää kuormia naulalevyliitoksen välityksellä.