Øyfjellet Tuulivoimapuisto, Mosjøen, Norja

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Voimalaitokset
Kartta koko ruudulle Sulje

Peikko vastasi 72 tuuliturbiiniperustuksen suunnittelusta ja rakenteellisista laskelmista yhdessä valmistuksen ja räätälöityjen teräsosien toimituksen kanssa, kuten seuraavien:

  • FATBAR®-kallioankkurit
  • Torniadapterilevyt, joissa on torniliitäntäpultit
  • Poraussapluunat ja kokoonpanojärjestelmä
  • Kehittynyt raudoitusterästekniikka

Eolus Vind Norge on kehittänyt hankkeen ja vastaa tuulipuiston rakennuttamisesta Eolus Vind AB:n puolesta, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista tuulivoiman rakennuttajista. Eolus on aktiivinen koko arvoketjussa vihreiden kenttähankkeiden kehittämisestä tuulipuistojen rakentamiseen ja käyttöön.

Øyfjellet Wind AS on Aquila Capitalin hallinnoiman pitkäaikaisen sijoitusrahaston omistuksessa. Yhtiön tavoitteena Norjassa on edistää kasvua, vihreää teollisuutta ja vihreää työllisyyttä investoimalla pitkäaikaisesti uusiutuvaan energiaan. Sijoittajat ovat suurelta osin eurooppalaisia sijoittajia ja eläkerahastoja, joilla on ympäristöprofiili. Ne hallinnoivat varoja, jotka ovat peräisin julkisen puolen työntekijöiltä ja muilta ryhmiltä, jotka haluavat sijoituksilleen pitkäaikaisen kestävän profiilin.

Veidekke ASA on siviilitöiden ja infrastruktuurin pääurakoitsija, mikä käsittää ulkoisten/sisäisten teiden, asemarakennusten ja huoltorakennusten perustamisen, seisottamispaikat ja turbiinipisteiden valmistelun. He suorittavat myös teräsosien teknisen asennuksen, kallioon ankkuroitujen perustusten valutyöt ja FATBAR®-kallioankkureiden kiristämisen.

Øyfjellet Wind Park on Norjan suurin tuulivoimalaitos, joka toimittaa Norjan teollisuudelle uusiutuvaa energiaa.

Alumiinivalmistaja Alcoa, joka on Mosjøenin teollisuuden kulmakivi, on ostanut kaiken sähköntuotannon tuulivoimapuistosta seuraavaksi 15 vuodeksi. Tämä takaa kasvumahdollisuudet ja turvaa satojen norjalaisten työpaikat.

Nordex Energy GmbH vastaa tuuliturbiinien toimittamisesta ja asennuksesta sekä palvelusta ja ylläpidosta, ja siitä on tarkoitus tulla paikallisen liike-elämän pitkäaikainen jäsen.

Lue lisää down-arrow.png

Hankkeen tiedot

Hankekehittäjä:
Vimle AS
Rakennusliike:
Veidekke ASA
Toimitusvuosi:
2020
Valmistumisvuosi:
2022
Turbiinien lukumäärä:
72
Turbiinivalmistaja:
Nordex N149
Turbiinin megawatit:
5.7 MW
Turbiinin napakorkeus (m):
105

Ota yhteyttä