Vastuulliset ratkaisut kiertotalouteen

Jotta voimme olla edelläkävijä myös kiertotalousratkaisuissa, meidän on kehitettävä tuotteita, joita ei tarvitse hävittää jätteenä, vaan joita voidaan käyttää uudelleen.

Pilarikenkäliitokset ovat ihanteellinen tapa tehdä rakenteellisista komponenteista uudelleenkäytettäviä. Niiden avulla voidaan muodostaa pitkäaikaisia rakenteita ja liitoksia. Pilarit ja palkit voidaan myös purkaa tai irroittaa ja käyttää uudelleen seuraavissa rakennusprojekteissa. Pilarikenkäliitos on valmis ja hyvä ratkaisu tämän päivän käyttöön sekä tulevaisuuden uusiokäyttöön. 

Tutkimme tulevaisuuden kiertotalousratkaisuja

Olemme jo vuosia tutkineet tapoja kehittää täysin kiertotalousperiaatteiden mukaista tuoteportfoliota. Testimme ovat osoittaneet, että pilarit, joissa on käytetty pulttiliitoksia, voidaan turvallisesti käyttää uudelleen jopa nykyisten injektointimenetelmien kanssa.

Osallistumme aktiivisesti myös elementtirakentamisen pioneeriprojekteihin, joissa betonielementit voidaan asentaa, purkaa ja uudelleenasentaa ilman että niiden rakenteellinen eheys tai arvo laskee. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon Tanskan Lisbjergiin rakennettava Circle House -projekti. Se on Tanskan ensimmäinen kiertotalousrakennusprojekti, joka käsittää 60 asuntoa. Ne on suunniteltu alusta alkaen siten, että osat voidaan purkaa ja käyttää myöhemmin uudelleen.

Pioneeriprojektit

Amsterdamin Circular Apartments on toinen hyvä esimerkki Peikon pioneerityöstä kiertotalousrakentamisen parissa.

Ota yhteyttä

Jaakko Yrjölä

Jaakko Yrjölä

Senior Manager

Research & Sustainability

Mobiili +358 40 712 3400
[email protected]