VOLTBOLT®-korkealujuuspultit vaativiin ankkurointitarpeisiin

VOLTBOLT®-korkealujuuspultit soveltuvat sekä vaativiin että tavanomaisiin ankkurointitarpeisiin.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat perustusankkuroinnit ja rakenteiden jännetangot. Suurta dynaamista kestävyyttä vaativiin kohteisiin Peikon valikoimasta soveltuvat parhaiten ETA-hyväksytyt FATBAR®-korkealujuuspultit.

Kuten kaikki Peikon tuotteet, myös VOLTBOLT® on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan asennustyötä. Korkean lujuuden omaavien VOLTBOLT®-tuotteiden ominaisuuksia voidaan hyödyntää niin uusissa kuin olemassa olevissa rakenteissa. Pultteja voidaan käyttää esimerkiksi teräsrakenteiden kiinnityksissä betoniin, betonirakenteiden liitoksissa sekä pitkittäis- tai poikittaisjännetankoina. Rakennuskohteita ovat tyypillisesti hallit, sillat, padot, penkereiden tukimuurit, voimalaitokset ja tuulivoimaloiden perustukset.

VOLTBOLT®-pultteja on saatavana lujuusluokissa 8.8 tai 10.9 ja vakiokierrehalkaisijoilla M30 – M60. Pultteja voidaan valmistaa 11.900 mm:n pituuteen saakka, mikä takaa niiden soveltuvuuden moniin eri käyttökohteisiin. Jatkosmuhveja käyttämällä pultteja voidaan jatkaa helposti pidemmiksikin. Kierteen pituus pultin molemmissa päissä on vakiona 350 mm, joka on tarvittaessa muutettavissa.

VOLTBOLT®-korkealujuuspultit toimitetaan standardien mukaisilla muttereilla ja aluslevyillä varustettuna. Esijännitettävät pultit voidaan varustaa tartunnan poistolla. Muita mahdollisia varusteita ovat kierteiden suojahatut ja asennussapluunat.

VOLTBOLT® on suunniteltu pääasiassa staattisille kuormituksille, ja pulteilla voidaan siirtää veto-, leikkaus- ja puristusvoimia. Pultit voidaan tarvittaessa esijännittää, jolloin niillä saadaan aikaiseksi jälkijännitettyjä rakenteita tai niillä voidaan luoda puristusvoimia korjattaviin ja vahvistettaviin rakenteisiin. Dynaamisille kuormituksille suosittelemme käytettäväksi FATBAR®-korkealujuuspultteja.

Pulttien kulutus-, isku-, korroosio- tai lämmönkestävyyttä voidaan parantaa eri pinnoituksilla. Saatavilla olevat pinnoitusvaihtoehdot ovat kuumasinkitys, ECO-sinkitys, epoksimaalaus tai Xylan-pinnoitus.

Tutustu tarkemmin tuotteisiin:
FATBAR®-ankkurointipultit
VOLTBOLT®-korkealujuuspultit