Peikon uusi tuulivoimaloiden perustussuunnittelutyökalu mahdollistaa räätälöidyn perustussuunnittelun päivässä

Peikko esittelee mullistavan suunnittelutyökalunsa EWEA 2013 -messuilla Wienissä 

Peikko Group Oy on kehittänyt edistyksellisen suunnittelutyökalun, joka nostaa Peikon täysin uudelle tasolle onshore-tuulivoimaloiden perustusten suunnittelussa. Uudella suunnittelutyökalulla ja -prosessilla Peikko voi entistä paremmin palvella tuulivoimalavalmistajia, tuulivoimapuistojen kehittäjiä, sijoittajia sekä suunnittelutoimistoja. Uudella suunnittelumetodillaan Peikko kykenee vertailemaan erilaisia perustustusvaihtoehtoja ja optimoimaan valitun perustusratkaisun asiakkailleen yhden työpäivän aikana - sisältäen esisuunnittelun, materiaalilaskennan ja hinnoittelun. 

Suunnitteluinnovaation mahdollistavat Peikon käyttämät kehittyneet 3D-suunnittelutyökalut ja niihin liitetyt tuotekonfiguraattorit, joihin Peikon omat tuotteet on jo liitetty. Peikon tuulivoimaloiden perustuskonsepti on osoittautunut kustannustehokkaaksi ja edistykselliseksi perustusratkaisuksi. Peikon perustuksia on toimitettu jo lukuisiin vaativiin tuulivoimaprojekteihin Euroopassa, joissa turbiinivalmistajina ovat olleet mm. Alstom, Huyndai ja Vestas. 

Peikko esittelee uuden suunnittelutyökalunsa ensimmäistä kertaa Euroopan Tuulivoimayhdistyksen (EWEA) messuilla Wienissä 4.-7.helmikuuta 2013. Työkaluun voi tutustua Peikon messuosastolla A-D80. 

"Uusi 3D-suunnittelutyökalumme on tärkeä suunnitteluinnovaatio ja tulos Peikon jatkuvasta panostuksesta tuotekehitykseen. Asiakkaamme, Peikon perustuskonseptin käyttäjät saavat kehittämämme työkalun avulla perustuksista luotettavaa tietoa nopeasti, josta he tulevat merkittävästi hyötymään tulevissa projekteissaan.", kertoo Mikko Niininen, Peikko Groupin tuulivoimasektorista vastaava johtaja.

 

Lisätietoja:
Mikko Niininen, Director, Wind Energy, GSM 040 1437 234, [email protected]

Kari Tuominen, Technical Director, Wind Energy, GSM 040 5071 181, [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2012 ylitti 110 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.