Peikon tuulivoimalaperustusten suunnittelutiimi CTE Windille

Peikko Group Oy, johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien toimittaja, sekä CTE Wind International, kansainvälinen tuulivoimaloiden perustussuunnittelupalveluja tarjoava yhtiö, ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Peikon kokenut tuulivoimalaperustuksiin erikoistunut suunnittelutiimi siirtyy CTE Wind Internationalin palvelukseen.

Yhtiöt ovat toimineet tuulivoima-alalla jo pitkään, CTE Wind vuodesta 2003 ja Peikko vuodesta 2010. Nyt solmittu sopimus tukee CTE Windin kasvua ja tarjoaa Peikolle mahdollisuuden keskittyä sen ydinliiketoimintaan, eli muun muassa valmistamaan ja kehittämään ratkaisuja tuulivoimalaperustuksiin. CTE:lle siirtyvä suunnittelutiimi sijaitsee Riikassa, Latviassa ja muodostaa uuden CTE Wind -toimiston palvelemaan Pohjoismaiden ja Baltian alueita.

Olen erittäin tyytyväinen, että voimme solmia tämän sopimuksen alan johtavan toimijan, CTE Windin kanssa. Heillä on oikeaa osaamista johtaa ja kehittää tiimiä ja sen toimintaa eteenpäin. Me Peikolla voimme taas keskittyä kehittämään omia ratkaisujamme, erityisesti jälkijännitettyjä kallioankkureita. Nykyiset ja uudet asiakkaamme saavat laadukasta palvelua myös tulevaisuudessa, mutta emme enää itse tarjoa heille perustusten suunnittelua”, sanoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Olemme tunteneet Peikon jo vuosia, ja meillä on ilo toivottaa nämä kokeneet suunnittelijat osaksi kansainvälistä tiimiämme ja perustamaan yhdeksättä toimistoamme. Uskomme vakaasti tuulivoimalaperustusten tulevaisuuteen Pohjoismaissa, ja siksi tarvitsemme lisää resursseja vastataksemme asiakkaidemme vaatimuksiin”, sanoo Alexander Martin, toimitusjohtaja, CTE Wind International. 

 

Further information:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy

Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

 

Alexander Martin, toimitusjohtaja, CTE Wind International

Puh. +33 6 78 43 74 63, sähköposti [email protected]

 

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa 12 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2022 Peikon liikevaihto oli 314 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on noin 2 000 ammattilaista, joista Suomessa noin 350. Peikko on perustettu vuonna 1965 ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.

 

CTE Wind International in brief

CTE Wind International is an engineering consultancy providing geotechnical and foundation design services to the renewable energy industry with a focus on wind turbine foundations. CTE Wind International is the headquarters for the wind energy business, which was established in 2003. The company is based in La Richardais, Brittany, France, and holds 8 regional offices including Europe, Asia-Pacific, Australia as well as South and North America. CTE Wind International is made up of engineers specializing in reinforced concrete and geotechnical services with many years of experience in the wind industry. CTE Wind International is part of the CTE Group, a structural engineering consultancy specializing in buildings and civil engineering for metal, timber, and concrete structures. The CTE Group was founded in 1965 and is one of the leading companies in the sector in France. www.cte-wind.com