Peikon perustusratkaisu valittu Haminan Mäkelänkankaan tuulivoimaloihin

Peikko Group on tehnyt sopimuksen Empower Oy:n kanssa Haminan Mäkelänkankaan tuulivoimaloiden perustuksien suunnittelusta ja ankkurointiteknologian toimituksesta. Voimayhtiö Suomen Voima Oy hankkii tuulivoimalat korealaiselta Hyundai Heavy Industries’lta. Voimaloiden asennuksesta, käytöstä ja kunnossapidosta vastaa Empower Oy.

Perustukset tullaan toteuttamaan hyödyntäen Peikon konseptoimaa perustustapaa joka sisältää mm. jälkijännitystekniikkaa. Peikon FatBar-ratkaisulle (ankkurointi- ja jälkijännitysjärjestelmä) on myönnetty vaativa ETA-hyväksyntä  (European Technical Approval). Ankkurointijärjestelmä valmistetaan Peikon Suomen tehtailla Lahdessa. Perustusratkaisun suunnittelu on vaatinut tiivistä yhteistyötä Peikon, Empowerin ja Hyundai Heavy Industries’n välillä.  

Tässä vaiheessa sopimus käsittää viiden napakorkeudeltaan 100 m tuulivoimalatornin, joissa on teholtaan 2 MW Hyundai Heavy Industriesin tuuliturbiini, perustuksien suunnittelun ja ankkurointiteknologiatoimituksen. Projekti on osa Kotka-Hamina-seudun yhteistä tavoitetta rakentaa alueelle 100 tuulivoimalaa.

”Tämä on merkittävä uusi referenssihanke Peikolle ja osoitus myös siitä, että toimintaamme ja kykyymme luoda uusia teknologiaratkaisuja luotetaan markkinoilla. Erityisen iloisia olemme siitä, että kansainvälisesti merkittävä tuuliturbiinivalmistaja Hyundai Heavy Industries valitsi projektiin Peikon perustusratkaisun.” kertoo Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, Puh. 050 384 3001,
sähköposti: [email protected]

Markku Koponen, Director, Energy Industry, Peikko Group Oy, Puh. 040 5209270,
sähköposti: [email protected]

Tiedotteeseen liittyvää kuvamateriaalia ladattavissa osoitteessa:
http://materials.crasman.fi/materials//public/7b74e6bbd6b70cb9fdd347eb274b3ac4/

Peikko Group Oy on liittopalkkeihin ja betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan keskittyvä perheyhtiö. Peikko Groupilla on tytäryhtiöt Alankomaissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Kanadassa, Kiinassa, Kreikassa, Latviassa, Liettuassa, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saudi Arabiassa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Tšekissä, Turkissa, Venäjällä, Virossa, Ukrainassa sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Peikon tuotantolaitokset sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Liettuassa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Venäjällä sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Peikon palveluksessa on yli 700 työntekijää. Lisätietoja www.peikko.fi.