Peikon perustusratkaisu Tervolan tuulivoimaloihin

Peikko toimittaa YIT Rakennus Oy:lle tuulivoimalan perustusratkaisun TuuliWatti Oy:lle Tervolaan rakennettavaan tuulipuistoon. YIT vastaa tuulivoimaloiden perustusten suunnittelusta ja toteutuksesta. Peikon perustusratkaisu toimitetaan viiteen Tervolaan rakennettavasta kymmenestä voimalasta.  

Tervolan perustusratkaisun toimitus on Peikolle merkittävä, sillä tuulipuiston turbiinitoimittaja on maailman johtava tuulivoimaloiden valmistaja Vestas. Tervola on ensimmäinen kohde, johon Vestas toimittaa napakorkeudeltaan 140 metrisen tornin. Suomessa ja myöskin maailmalla tähän mennessä tyypillinen tornin korkeus on ollut maksimissaan 100 metriä. Voimalan turbiinit ovat 3 MW:n yksikköjä  ja roottorit 112 metriä. Tervolan kohde on myös Suomen ensimmäinen oikea sisämaan tuulipuisto, sillä se sijaitsee 50 kilometrin etäisyydellä rannikosta.

Ensimmäiset Peikon toimitukset Tervolaan ajoittuvat touko-kesäkuulle ja perustukset valmistuvat syksyn 2012 aikana. Peikon toimituslaajuus käsittää perustusten mitoituksen, ohjeistuksen sekä ankkurointikomponentteja.

”Olemme ylpeitä, että YIT valitsi Tervolan kohteeseen Peikon perustusratkaisun. Näin korkeiden tornien osalta perustukseen kohdistuvat kuormat ovat haastavia. Peikon ratkaisulla voidaan toteuttaa tehokas ja kestävä perustus. On hienoa, että vahva panostuksemme onshore-tuulivoimaperustusten ankkurointiteknologian kehittämiseen kantaa hedelmää.” kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.   
 
Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001,
sähköposti: [email protected]
 
Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut
 
Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan ja liittopalkkeihin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.