Peikko valittu toimittajaksi Keilaniemen portti -rakennushankkeeseen

Peikko on valittu teräsrakenteiden toimittajaksi Espooseen rakennettavaan Keilaniemen porttiin. Kyseessä on arkkitehtonisesti ainutlaatuinen hanke, joka on samalla yksi Euroopan korkeimmista puurakenteisista toimitilarakennuksista. Sen rakennuttaja on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja projektinjohtourakoitsijana toimii Jatke Toimitilat Oy.

14-kerroksisen rakennuksen bruttoala on 29 629 brm² sisältäen toimitilojen ja pysäköintihallin lisäksi myös liikuntatilat sekä kattoterassin. Näyttävän rakennuksen keskellä sijaitsevat yli neljä metriä korkeat jumboristikot ja korkeaa päätä kiertävät Peikon DELTABEAM® Green -liittopalkit. Yläkerrosten näyttävä muoto mahdollistuu liittopalkkien tehdasasenteisilla, kaarevilla valukaukaloilla. Kantavan rungon paloluokka on R120, jonka toteutumisen DELTABEAM® Green -palkit mahdollistavat ilman erillistä palosuojausta.

Peikon toimitussisältö jakautuu kolmeen osaan:

  1. Päärungon teräsrakenteet: noin 600 DELTABEAM® Green -palkkia, yhteensä 3,5 kilometriä sekä muita teräsrakenteita noin 116 tonnia
  2. Täydentävät teräsrakenteet: 12,6 tonnia ja profiilipeltiä reilu 100 m²
  3. Puupilareiden teräsosat: erityisesti palkki-pilari liitososat, yhteensä 76,8 tonnia

Hankkeella on luonnollisesti korkeat energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustavoitteet. Rakennuksen energialuokaksi tavoitellaan A-tasoa ja sille tullaan hakemaan BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatin tasoa Excellent. Peikon ratkaisu tukee osaltaan tavoitteen saavuttamista, sillä DELTABEAM® Green -palkit on valmistettu kierrätysteräksestä uusiutuvaa energiaa käyttäen.

Peikon toimitukset alkavat kesäkuussa 2024, kohteen arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2026.


Lisätietoja:

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy
0500 844 063, [email protected]

Juuso Salonen, liiketoimintapäällikkö, DELTABEAM®, Peikko Finland Oy
040 712 3451, [email protected]