Peikko tuo markkinoille ARBOX® Plus ja ARBOX® Strong -työsaumaraudoitteet

Peikon työsaumaraudoitteiden tuoteperhe laajenee kahden uuden tuotteen myötä. ARBOX® Plus ja ARBOX® Strong ovat suuremman kestävyyden työsaumaraudoitteita, jotka muodostavat tehokkaita liitoksia korkeammille kuormille.

Uusi ARBOX® Plus muodostaa vahvemman leikkausliitoksen betonirakenteelle. ARBOX® Plus sisältää kaikki samat ominaisuudet ja hyödyt kuin tavallinen ARBOX® sekä muodostaa karkean saumapinnan, joka mahdollistaa suurempien veto- ja leikkausrasitusten siirtämisen liitoksissa.

Uusi ARBOX® Strong -työsaumaraudoite muodostaa vaarnatun sauman, joka takaa ARBOX®-tuoteperheen suurimmat kestävyydet. Se mahdollistaa erittäin suurien veto- ja leikkausrasitusten siirtämisen liitoksissa, ja soveltuu siten myös infrarakentamisen projekteihin.

Molemmat uudet tuotteet on määritelty ja suunniteltu Eurokoodi EN 1992-1-1, osion 6.2.5. mukaisesti. Raudoitteet voidaan asentaa pitkittäis- tai poikittaissuuntaisesti ja käyttää mm. seinä-seinä-, pilari-seinä- tai seinä-laattaliitoksissa. Uusien kotelotyyppien ansiosta työsaumojen leikkausvoimia pystytään siirtämään tehokkaammin ja asennus on nopeampaa ja tehokkaampaa.

Kuten ARBOX®, myös ARBOX® Plus ja ARBOX® Strong voidaan asentaa muotteihin ilman
muotin rei’ittämistä tai muita lisätöitä. Tuotteita on saatavilla useissa eri kokoluokissa.

ARBOX®-työsaumaraudoitteen esitaivutetut betoniterästangot on asennettu sinkityn kotelon sisään niin, että ne voidaan ottaa esiin kotelosta ja taivuttaa suoraksi. Se lisää työturvallisuutta rakennustyömaalla sekä mahdollistaa paikallavalu- ja elementtirakenteiden liitosten nopean toteutuksen.

ARBOX®-työsaumaraudoitteiden teknisestä käyttöohjeesta löytyvät ohjeet oikean ARBOX®-mallin valintaan. Katso lisätietoja ARBOX®-valikoimastamme!