Peikko toimittaa tuulivoimaperustusteknologiaa Metsälän tuulivoimapuistoon Kristiinankaupunkiin

Peikko Finland Oy toimittaa tuulivoimaperustuskomponentteja Kristiinankaupunkiin rakennettavaan Metsälän tuulivoimapuiston perustuksiin. Metsälään nousee 23 maanvaraista tuulivoimalaa, joiden perustuksiin Peikko toimittaa ankkurointikehät. Lisäksi Peikko toimittaa puiston 11 kallioperustukseen perustussuunnittelun ja ankkurointikomponentit. Ankkurointikehien toimitukset alkavat maaliskuussa ja kallioperustuskomponenttien toimitukset huhtikuun lopussa. Perustukset valmistuvat vuoden 2016 loppuun mennessä.

Metsälän tuulivoimapuiston rakennuttajana toimii EPV Tuulivoima Oy, joka vastaa hankkeesta myös koko sen elinkaaren ajan. Perustusten rakentamisesta vastaa Suomen Maastorakentajat Oy. Vestas toimittaa Metsälään 34 kappaletta 3,45 MW turbiinia. Turbiiniasennukset on ajoitettu kesään 2017, jonka jälkeen tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön.

”On hienoa, että Peikon tuulivoimaperustusteknologiaa käytetään Metsälän suuressa tuulivoimapuistohankkeessa. Yhteistyö EPV Tuulivoiman kanssa on jatkunut pitkään maanvaraisten perustusten osalta, mutta Metsälä on ensimmäin hanke, jossa EPV käyttää Peikon uutta kallioankkurointiratkaisua”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.

 

Lisätietoja:

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
puh. 0500 844063, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.