Peikko toimittaa tuulivoimaperustuksia Markbygdenin tuulivoimapuistoon Pohjois-Ruotsiin

Peikko Groupin ruotsalainen tytäryhtiö Peikko Sverige AB on saanut merkittävän tilauksen maanvaraisen perustusteknologian toimittamisesta Markbygdenin tuulivoimapuistoon Piteån alueelle Pohjois-Ruotsiin. Peikon toimitus käsittää raudoitusjatkokset sekä lävistysraudoitusjärjestelmät tuulivoimapuiston ensimmäisen vaiheen 16:een perustukseen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat joulukuulle 2017. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

Markbygdenin tuulivoimapuisto rakennetaan kolmessa vaiheessa. Puisto koostuu 179:stä turbiinista, ja se tulee olemaan Euroopan suurin yksittäinen onshore-tuulivoimapuisto. Sen yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 650 MW. Markbygdenin alueelle kaavaillaan myöhemmässä vaiheessa rakennettavan Euroopan suurin tuulivoimapuistoryhmittymä, joka käsittäisi jopa 1 101 turbiinia. 

Tuulivoimapuistohankkeen hankekehittäjä on SVEVIND AB. Pääurakoitsijana toimii NCC Sverige AB, joka vastaa myös perustusten asennuksesta. General Electric toimittaa Markbygdeniin GE 3.6-137 -turbiineja, joiden napakorkeus on 131,40 metriä.

“Huolimatta tiukasta aikataulusta Peikon kokeneen tuulivoimatiimin vaste on ollut nopea ja kilpailukykyinen. Peikon ammatillinen osaaminen, aina perustussuunnittelusta tuotteiden toimitukseen asti, on ollut vaikuttava”, kuvaa NCC Sverige AB:n projektipäällikkö Nils Pettersson.

“Peikko on tällä hetkellä Pohjoismaiden johtava onshore-perustusteknologian toimttaja, ja olemme ylpeitä voidessamme vahvistaa asemaamme osallistumalla Markbygdenin tuulivoimapuistohankkeeseen. Peikon maanvaraisen perustuksen kustannustehokkuus syntyy materiaalien tehokkaasta käytöstä, sekä asennus- ja rakennustöiden nopeammasta läpimenosta työmaalla”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, email: [email protected]

Fredrik Ohlsson, toimitusjohtaja, Peikko Sverige AB, puh. +46 11 28 04 68, email: [email protected]  

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.