Peikko toimittaa runkojärjestelmänsä uuteen lastensairaalaan

Peikko Finland Oy on saanut merkittävän tilauksen Helsingin Meilahteen rakennettavan uuden lastensairaalan rungosta. Tilaus käsittää noin 4,7 kilometriä Deltapalkkeja sekä noin 530 tonnia liittopilareita ja muita teräsrakenteita. Toimitukset ajoittuvat marraskuulta 2015 kesään 2016 saakka.  

Uuden lastensairaalan rakentamisesta vastaa SRV Rakennus Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa Ramboll Finland Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto Sarc Oy ja Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy. Rakennukseen tulee kellarikerros sekä 8 kerrosta ja sen kokonaispinta-ala on noin 50 000 m2. Kellarikerros ja kerrokset 1–3 tehdään paikalla valaen ja rakennuksen rungon kerroksille 4–8 muodostaa Peikon toimittama runkojärjestelmä yhdessä kuorilaattojen kanssa.  

”Nykyaikaisessa sairaalassa on runsaasti erilaisia välipohjaan asennustilaa vaativia tekniikka-asennuksia. Peikon runkojärjestelmän ja kuorilaataston muodostama liittorakenne oli matalin kohteeseen soveltuva elementtirakenteinen ratkaisu, ja se vastaa ominaisuuksiltaan massiivista paikalla valettua rakennetta. Lisäksi se tarjoaa muuntojoustavuutta, mitä potilashuoneet käsittävissä kerroksissa 4–8 tarvitaan”, kertoo SRV Rakennus Oy:n kohteen suunnittelupäällikkönä toiminut Olli Aho.  

”Olemme Peikolla ylpeitä siitä, että saamme toimittaa runkojärjestelmämme näin tärkeään kohteeseen. Muuntojoustavuus ja rakentamisen nopeus olivat tärkeässä asemassa uutta lastensairaalaa suunniteltaessa. Näihin haasteisiin Peikon runkojärjestelmä tarjoaa erinomaisen ratkaisun”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.
 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
puh. 0500 844063, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan, hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun. Runkojärjestelmän komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.