Peikko toimittaa perustusraudoitukset Ajoksen tuulivoimapuistoon Kemiin

Peikko Finland Oy toimittaa perustukset Kemiin rakennettavaan Ajoksen tuulipuistoon. Tilaus sisältää perustusten suunnittelun ja perustuskomponenttien toimituksen. Peikon toimitukset ajoittuvat huhtikuun lopun ja heinäkuun alun välille. Perustusten rakentaminen alkaa toukokuun alussa ja ne valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Ajoksen tuulivoimapuiston hankekehittäjänä toimii OX2. Rakentamisesta kokonaisuudessaan vastaa Empower. Siemens toimittaa Ajokseen 5 kappaletta WT-3.2MW-113 turbiinia, joiden napakorkeus on 92.5 metriä sekä 8 kappaletta SWT-3.3MW-130 turbiinia, joiden napakorkeus on 85 metriä. Turbiinit asennetaan syksyllä 2016 ja uudet tuulivoimalat ovat tuotantokäytössä vuoden 2017 lopussa. ”Kahdeksan voimalaa rakennetaan keinosaarille, joten rakennuskohteena Ajoksen tuulipuisto on poikkeuksellisen haastava”, toteaa johtaja Juha Lamberg Empower PN Oy:stä.

”Olemme iloisia siitä, että Peikko pääsee jälleen tekemään yhteistyötä Empowerin kanssa tuulivoimahankkeessa. Olemme jatkaneet ainutlaatuisen perustusratkaisumme optimointia teräksen ja betonin määrän sekä projektikohtaisten muuttuvien maaperäkantavuuksien mukaisesti. Kustannustehokkuus yhdistettynä nopeaan ja joustavaan suunnittelu-tuotanto-toimitus-asennus-ketjuumme oli ratkaisevaa tämän hankkeen kohdalla,” kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
puh. 0500 844063, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.