Peikko toimittaa perustusratkaisunsa 365 tuulivoimalaan Keniassa

Peikko Group on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen Peikon tuulivoimaloiden perustusratkaisun toimittamisesta Kenian koillisosaan Turkanajärven läheisyyteen rakennettavaan suureen tuulipuistoon. Toimitus käsittää 365 pulttikehikkoa. Pulttikehikot koostuvat ankkurointipulteista ja ankkurointi- ja asennusrenkaista. Yhteensä toimitus sisältää noin 750 tonnia terästä, joka vastaa 41 kappaletta 20 jalan kuljetuskonttia. Toimitukset alkavat huhtikuussa ja jatkuvat aina syykuuhun 2015 asti. Tuulipuisto otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2016. 

Turkanajärven 365 turbiinin hankkeesta tulee toistaiseksi suurin Saharan eteläpuolelle rakennettu tuulipuisto joka on myös Kenian historian suurin yksittäinen investointi. Lake Turkana Wind Power (LTWP) -projekti tuottaa valmistuessaan 300 megawattia luotettavaa ja edullista tuulivoimaa Kenian valtakunnanverkkoon. Määrä vastaa noin 20 prosenttia tämän hetkisestä sähkön tuotantokapasiteetista. Tuulipuisto on kooltaan 162 neliökilometriä. Alueella on erinomaiset tuuliolot ja voimaloiden käyttöasteen ennustetaan kohoavan jopa 55 prosenttiin. Yleisesti tuulivoimaloiden käyttöasteet ovat Euroopassa noin 20–40 prosentin tasolla. 

Vestas, yksi alan johtavista turbiinivalmistajista, toimittaa voimaloiden teholtaan 850 kilowattia olevat turbiinit. Tuulipuiston perustusten rakentamisesta vastaa Entreprise Generale Malta Forrest. Tuulivoimalahanketta kehittää kansainvälinen yritysten ja kehitysrahastojen yhteenliittymä. 

“Peikko panostaa vahvasti onshore-tuulivoimaloiden perustusten ankkurointiteknologian kehittämiseen. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Peikko on osallisena tässä historiallisessa tuulipuistoinvestoinnissa Keniassa. Tämä on ensimmäinen kerta kun perustusteknologiaamme käytetään Euroopan ulkopuolella. Se on erinomainen osoitus siitä, että ratkaisumme tarjoaa kustannustehokkaan, luotettavan ja nopean tavan toteuttaa tuulivoimalan perustus” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM: 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Wim Zwaan, Managing Director, Peikko Benelux B.V.
GSM: +31 62 380 7005, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Vuoden 2014 liikevaihdon arvioidaan nousevan lähes 150 miljoonaan euroon. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on 1300 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.