Peikko toimittaa perustusratkaisun Muukon tuulipuistoon Lappeenrantaan

Peikon tuulivoimalan perustusratkaisu on valittu Muukon tuulipuistoon Lappeenrantaan. Muukon tuulipuistoa hallinnoi TuuliMuukko Oy, joka on TuuliSaimaa Oy:n ja TuuliTapiola Ky:n yhteisyritys. Kyseessä on sisämaan tuulipuisto johon Alstom toimittaa 7 kappaletta 3 MW:n tuulivoimaloita.

Hankkeen rakennustyöt  ovat jo käynnistyneet ja tuuliturbiinien asennus tapahtuu alkuvuonna 2013. Vvoimalat otetaan käyttöön kesäkuussa 2013. Hankekehittäjänä toimii TuuliSaimaa, joka on merkittävä asiantuntija tuulivoima-alalla Suomessa. Maansiirtotöistä ja perustusten rakentamisesta sekä suunnitelusta vastaa Keski-Suomen Betonirakenne Oy, jonka toimituslaajuus sisältää perustuksen ja hybriditorniratkaisun. Hankkeessa käytetään Peikon tuulivoimalan perustusratkaisua ja hyödynnetään Peikon ankkurointiteknologiaa. Peikon perustuskonsepti mahdollisti kohteen nopean liikkeellelähdön ja toteutuksen. 

“Olemme erityisen tyytyväisiä, että perustusratkaisumme valittiin tähän projektiin Alstomin tuulivoimaloille. Tämä osoittaa jälleen, että alan merkittävät toimijat ja turbiinivalmistajat haluavat hyödyntää Peikon perustusratkaisua” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoa:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM +358 50 384 3001,
sähköposti: [email protected] 

Mikko Niininen, johtaja, tuulienergiasektori, GSM +358 40 143 7234,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.