Peikko toimittaa kallioperustuksia Tindafjelletin tuulivoimapuistoon Etelä-Norjaan

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Tindafjelletin tuulivoimapuistoon Rogalandin alueelle Etelä-Norjaan. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston kolmeen perustukseen. Toimitukset käsittävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat syyskuulle 2017. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön helmikuussa 2018.

Tuulivoimapuistohankkeen hankekehittäjä on ASKO Fornybar AS. Pääurakoitsijana toimii Risa AS, ja Espeland AS vastaa aliurakoitsijana kallioankkuriperustusten pystytyksestä. Vestas toimittaa Tindafjelletiin kolme kappaletta V117-3.3MW-turbiineja, joiden napakorkeus on 92 metriä.

“Peikon oma tuotanto sekä omistautunut perustusten suunnittelutiimi olivat keskeisessä roolissa hankkeen rakennusajan ollessa hyvin lyhyt. Nopeat ja sujuvat toimitukset Suomesta Norjaan varmistavat, että tuotteet ovat ajallaan perillä”, kuvaa Risa AS:n projektikehittäjä Johannes Lundal.

“Peikon kallioperustusratkaisu on aina räätälöity asiakkaan ja hankkeen tarpeiden mukaan. Pystymme myös vastaamaan hankkeen asettamiin tiukkoihin toimitusaika- ja laatuvaatimuksiin”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,

puh. 050 384 3001, email: [email protected]

 

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS,

puh. +47 951 91 311, email: [email protected] 

 

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.