Peikko toimittaa kallioperustuksia kolmeen tuulivoimapuistoon Keski-Norjaan

Peikko Groupin norjalainen myyntiyhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Geitfjelletin, Harbaksfjelletin ja Kvenndalsfjelletin tuulivoimapuistoihin Sør-Trøndelagin alueelle Keski-Norjaan. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuistojen sataan perustukseen. Toimitukset käsittävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2019 huhtikuun ja marraskuun välille. Tuulivoimapuistot otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä. 

Geitfjelletin, Harbaksfjelletin and Kvenndalsfjelletin tuulivoimapuistot ovat osa Fosen Vindin tuulivoimahanketta. Fosen Vind on Euroopan suurin maalla sijaitseva tuulivoimahanke, ja se käsittää kuusi tuulivoimapuistoa joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1 057 megawattia. Peikko on aiemmin osallistunut Fosen Vindin tuulivoimahankkeeseen toimittamalla 177 kallioperustusta Hitra 2:n, Roanin ja Storheian tuulivoimapuistoihin.

Tuulivoimapuistohankkeesta vastaa Statkraft tuulipuiston sijoittajan ja tulevan omistajan Fosen Vind DA:n lukuun. Fosen Vind DA muodostuu yhteenliittymästä norjalaisten TrønderEnergin ja Statkraftin, sekä Credit Suisse Energy Infrastructure Partnersin ja Swiss BKW AG:n muodostaman eurooppalaisen sijoittajayhteenliittymän välillä. Pääurakoitsijana toimii Johs J. Syltern, joka vastaa myös alueen infrarakentamisesta. Tämän alihankkija Stjern Entreprenør vastaa perustusasennuksista sekä perustustöistä. Vestas toimittaa hankkeisiin 100 kappaletta V117-4.2 MW ja V136-4.2 MW -turbiineja, joiden napakorkeus on 87 metriä. 

“Peikko on vastannut kaikkia odotuksiamme Fosen Vindin aikaisemmissa hankkeissa, ja lisäksi Peikon ratkaisu näihin  kolmeen rakenteilla olevaan puistoon on kustannustehokas ja kilpailukykyinen”, toteaa Svein Ole Daltveit, Cost Calculations Responsible, Johs J. Syltern AS. 

“Fosen Vind on merkittävä hanke, ja olemme Peikolla ylpeitä voidessamme toimittaa siihen perustusratkaisumme.  Peikko toimittaa kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka sisältää niin suunnittelun kuin toimituksenkin, mikä luo hankkeelle merkittäviä kustannussäästöjä. Kokonaisvaltainen ratkaisu myös nopeuttaa hankkeen asennusvaihetta. Nämä seikat yhdessä ovat tehneet meistä Pohjois-Euroopan johtavan perustusratkaisutoimittajan”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

  

Lisätietoja:

Topi Paananen, CEO, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, puh. +47 951 91 311, sähköposti: [email protected] 

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen mataliin välipohjajärjestelmiin ja elementti- ja paikallavalurakentamisen liitostekniikkaan keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja sertifioitua tuotantoa 8 maassa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli 225 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.