Peikko toimittaa kallioperustuksia Hitra 2:n tuulivoimapuistoon Keski-Norjaan

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Hitra 2:n tuulivoimapuistoon Trøndelagin alueelle Keski-Norjaan. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 26:een perustukseen. Toimitukset käsittävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2018 huhtikuun ja elokuun välille. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

Hitra 2:n tuulivoimapuisto on osa Fosen Vind:n tuulivoimahanketta. Fosen Vind on Euroopan suurin maalla sijaitseva tuulivoimahanke, ja se käsittää kuusi tuulivoimapuistoa joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1000 megawattia. Peikko on aiemmin osallistunut Fosen Vind:n tuulivoimahankkeeseen toimittamalla 71 kallioperustusta Roanin ja 80 kallioperustusta Storheian tuulivoimapuistoon.

Tuulivoimapuistohankkeesta vastaa Statkraft tuulipuiston sijoittajan ja tulevan omistajan Fosen Vind DA:n lukuun. Fosen Vind DA muodostuu yhteenliittymästä norjalaisten TrønderEnergin ja Statkraftin, sekä Credit Suisse Energy Infrastructure Partnersin ja Swiss BKW AG:n muodostaman eurooppalaisen sijoittajayhteenliittymän välillä. Pääurakoitsijana toimii yksi Pohjoismaiden johtavista rakennus- ja rakennesuunnitteluyhtiöistä, PEAB, joka vastaa myös perustusurakoinnista. Vestas toimittaa Hitra 2:een 26 kappaletta V117-3.6MW-turbiineja, joiden napakorkeus on 87 metriä.

“Peab Anlegg AS on erittäin tyytyväinen Peikon kanssa tehtyyn sopimukseen kallioperustusteknologian toimittamisesta Hitra 2:n tuulivoimapuistoon. Peikon ratkaisut vastaavat täysin tarpeitamme, ja odotamme hyvillä mielin tulevaa yhteistyötä hankkeessa,” sanoo Peab Anlegg AS:n ostopäällikkö Øyvind Enger.

“Fosen Vind on merkittävä hanke, ja olemme Peikolla ylpeitä voidessamme toimittaa siihen perustusratkaisumme. Meillä on vahva ansioluettelo sekä maanvaraisista että kallioperustuksista onshore-tuulivoimahankkeissa. Peikko toimittaa kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka sisältää niin suunnittelun kuin toimituksenkin, ja luo hankkeelle merkittäviä kustannussäästöjä. Tämä myös nopeuttaa hankkeen asennusvaihetta,” huomauttaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, CEO, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, puh. +47 951 91 311, sähköposti: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 600 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.