Peikko toimittaa kallioperustuksia Frøyan tuulivoimapuistoon Keski-Norjaan

Peikko Groupin norjalainen myyntiyhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Frøyan tuulivoimapuistoon Trøndelagin alueelle Keski-Norjaan. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 14 perustukseen. Toimitukset käsittävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2019 elokuun ja lokakuun välille. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä. 

Tuulivoimapuistohankkeen sijoittaja ja tuleva omistaja on TrønderEnergi Vind, joka on Trønder Energin ja Stadtwerke Münchenin (SWM), yhden Saksan merkittävimmän energia- ja infrayrityksen, yhteenliittymä.Pääurakoitsijana toimii Søbstad AS, joka vastaa myös alueen infrarakentamisesta, perustusasennuksista sekä perustustöistä. Vestas toimittaa hankkeeseen 14 kappaletta V136-4.2 MW -turbiineja, joiden napakorkeus on 112 metriä.

“Me Peikolla olemme ylpeitä voidessamme olla haluttu perustustoimittaja Norjan tuulivoimalahankkeissa. Ratkaisumme ovat luotettavia ja aikaasäästäviä, ja kykenemme myös tarjoamaan asiakkaillemme kustannussäästöjä materiaalihankinnoissa. Vihreän energiatuotannon lisääminen edesauttaa tavoitettamme luoda kestävämpi tapa suunnitella ja rakentaa”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja. 

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, CEO, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, puh. +47 951 91 311, sähköposti: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen mataliin välipohjajärjestelmiin ja elementti- ja paikallavalurakentamisen liitostekniikkaan keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja sertifioitua tuotantoa 8 maassa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli 225 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.