Peikko toimittaa kallioperustuksia Bjerkreimin tuulivoimapuistoon Norjaan

Peikon norjalainen myyntitoimisto Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta tuulivoimaprojektiin Etelä-Norjaan, Hån ja Bjerkreimin kuntiin. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 70 perustukseen. Toimitukset sisältävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös perustusten suunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset tapahtuvat vielä syksyn 2018 aikana. Tuulivoimapuiston arvioidaan olevan tuotantokäytössä vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

Tuulivoimapuiston kehittäjä, Norsk Vind Energi AS, toteuttaa projektin saksalaisen sijoittajan LUXCARA GmbH:n lukuun. LUXCARA on yksi Euroopan johtavista, uusiutuvan energian investointeihin keskittyvistä varainhoitoyhtiöistä. Siemens Gamesa toimittaa 70 kappaletta SWT130-4.2MW-turbiineja, joiden napakorkeus on 125 metriä. Stangeland Maskin AS tekee maanrakennus- ja infrastruktuurityöt. Heidän aliurakoitsijansa Backe Rogaland AS vastaa perustusurakoinnista ja Peikon kallioperustusten asennuksesta.

“Stangelandilla on vahva osaaminen ja kokemus tuulivoimapuistojen rakentamisesta Norjassa, ja olemme ilolla mukana Bjerkreimin tuulivoimapuistossa. Olemme jälleen valinneet Peikon projektiin, koska se on osoittautunut meille luotettavaksi kumppaniksi. Olemme erittäin tyytyväisiä Peikon laadukkaisiin toimituksiin sekä monipuoliseen osaamiseen. Uudet toimeksiannot ovat osaamisemme ja yhteistyömme tulos”, kertoo Stangeland Maskin AS:n markkinointijohtaja Tore Voster.

“Uusiutuvat energialähteet ovat avainasemassa tulevaisuuden energiatarpeiden täyttämisessä. On ilo osallistua tähän kehitykseen sekä Bjerkreimin tuulivoimapuistoprojektiin. Peikon kokonaisvaltainen ratkaisu varmistaa laadukkaan suunnittelun ja komponenttien valmistuksen sekä ajantasaiset toimitukset. Materiaaleissa saavutettavat säästöt parantavat tehokkuutta entisestään lyhentäen asennusaikaa ja vähentäen kuljetustarpeita”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, puh. +47 951 91 311, sähköposti: [email protected]

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja sertifioitua tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com