Peikko toimittaa kallioperustukset Tellenesin tuulivoimapuistoon Etelä-Norjaan

Peikko Group Oy:n norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS toimittaa kallioperustukset Rogalandin alueelle Etelä-Norjaan rakennettavaan Tellenesin tuulivoimapuistoon. Peikko vastaa perustusten suunnittelusta ja perustuskomponenttien toimituksesta. Toimitus käsittää FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät ja perustusraudoituksen. Toimitukset ajoittuvat elokuun 2016 ja maaliskuun 2017 välille. 

Hankkeen investoijana toimii BlackRock ja kehittämisestä vastaa Zephyr. Elokuussa 2017 käyttöön otettavan tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa Stangeland ja perustukset urakoi Skanska. Siemens toimittaa Tellenesiin 50 kappaletta WT-3.2MW-113 -turbiinia joiden napakorkeus on 93 metriä. Google on ostanut Tellenesin tuulivoimapuiston kokonaistuotannon 12 vuodeksi toimittaakseen uusiutuvaa energiaa eurooppalaisiin datakeskuksiinsa. 

“Tellenesin tuulivoimapuisto on Peikolle ensimmäinen tämän kokoluokan kallioperustuskohde Norjassa. Olemme ylpeitä siitä, että DNV GL myönsi Peikon kallioperustukselle kolmannen osapuolen hyväksynnän, jossa se vahvisti ratkaisumme olevan turvallisuuden ja teknisen toteutuksen osalta paras mahdollinen ratkaisu Tellenesiin”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM: 050 384 3001, email: [email protected] 

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS,
GSM: +47 951 91 311, email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.