Peikko toimittaa kallioperustukset Egersundin tuulivoimapuistoon Etelä-Norjaan

Peikko Group Oy:n norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän kallioperustusteknologiatilauksen Norjasta. Tilaus käsittää perustussuunnittelun ja kallioperustuskomponentit, eli FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät sekä perustusraudoituksen, 33 perustukseen Rogalandin alueelle Etelä-Norjaan rakennettavaan Egersundin tuulivoimapuistoon. Toimitukset ajoittuvat marraskuusta 2016 ja huhtikuuhun 2017. 

Hankkeen investoijana toimii Luxcara GmbH ja kehittämisestä vastaa Norsk Vind Energi A/S. Lokakuussa 2017 käyttöön otettavan tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa Veidekke ASA. Senvion toimittaa Egersundiin 33 kappaletta 3.4MV-114-turbiinia, joiden napakorkeus on 93 metriä. 

Egersundin tuulivoimapuisto on toinen suuri tuulivoimahanke Norjassa jossa käytetään Peikon kallioankkurointiteknologiaa. ”Haluamme olla kehityksen kärjessä, eli haluamme käyttää alan uusinta teknologiaa hankkeissamme. Peikon kallioperustus tarjosi ehdottomasti parhaan ratkaisun Egersundiin”, kertoo tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaavan Veidekke ASA:n ostojohtaja Helge Furuset.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM: 050 384 3001, email: [email protected] 

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS,
GSM: +47 951 91 311, email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.