Peikko toimittaa kallioankkuriperustukset Karahkan tuulivoimapuistoon

Peikko on saanut merkittävän tilauksen kallioankkuriperustusten toimittamiseksi Karahkan tuulivoimapuistoon Pohjois-Pohjanmaalle.

Karahkan tuulivoimapuisto sijaitsee Oulaisissa, 100 km Oulusta lounaaseen. Peikko toimittaa teräsosia yhteensä 25 tuulivoimalan perustuksiin. Toimitukset pitävät sisällään Peikon FATBAR®-kallioankkurit ja PSB®-raudoiteratkaisuja. Peikko vastaa projektissa myös perustusten suunnittelusta. Toimitukset ajoittuvat kuluvalle vuodelle, huhti-lokakuun välille. Toiminnassa tuulivoimapuiston arvioidaan olevan vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tuulivoimapuiston hankekehittäjä on VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy, ja puiston omistajat ovat Helen Ltd. sekä Ålandsbanken. NYAB on hankkeen pääurakoitsija joka vastaa puiston kaikista rakennustöistä mukaan lukien maanrakennustyöt, tuulivoimapuiston sisäiset verkkotyöt ja sähköaseman rakentaminen, päämuuntajat sekä 110 kV voimalinja. He suorittavat myös teräsosien teknisen asennuksen sekä perustusten valutyöt. Nordex toimittaa 25 N163/5X 5,9MW turbiinit, joiden napakorkeus on 168 metriä.

"Olemme Peikolla ylpeitä siitä, että juuri meidät on valittu tämän merkittävän suomalaisen tuulivoimapuiston toimittajaksi. Innovatiiviset ratkaisumme mahdollistavat nopeampaa ja turvallisempaa rakentamista ja tarjoavat asiakkaillemme myös isoja materiaalikustannussäästöjä. Vihreää energiatuotantoa rakentamalla edesautamme samalla myös omia vastuullisen suunnittelun ja rakentamisen tavoitteitamme," sanoo Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Corporation.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. 050 384 3001, sähköposti [email protected]

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy
Puh. 050 084 4063, sähköposti [email protected]

Peikko on kehittänyt kokonaisvaltaisen tuulivoimalaperustusratkaisun, joka sisältää sekä maanvaraisten että kallioon ankkuroitujen perustusten suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen. Perustusratkaisumme turvaa tuulivoimahankkeen kannattavuuden teräksen ja betonin käyttöä optimoimalla sekä lyhentämällä asennusaikaa prosessin kaikissa vaiheissa. Perustusratkaisumme ovat joustavia ja aina räätälöitävissä  asiakkaan toiveiden sekä projektin tarpeiden mukaan.

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa 11 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2021 Peikon liikevaihto oli 255 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista, joista Suomessa on 350 työntekijää. Peikko on perustettu 1965 ja sen pääkonttori sijaitsee Lahdessa. https://www.peikko.com/