Peikko ja ENERCON tiivistävät yhteistyötään

Lehdistötiedote 4.5.2011

Peikko on sopinut laajoista liitososatoimituksista ENERCONille, saksalaiselle tuulivoimaloiden turbiinivalmistajalle. ENERCON on yksi alan johtavista yrityksistä maailmassa ja toimittanut yli 17 000 tuulivoimaturbiinia yli 30 maassa. Yritys on myös yksi maailman johtavista betonielementtirakenteisten tuulivoimalatornien valmistajista. Betonielementtirakenteisten tornien merkitys tulee kasvamaan tulevina vuosina tornien napakorkeuden ja turbiinikoon kasvaessa. 

Peikon ENERCONille räätälöity tuotantosolu sijaitsee Peikon Waldeckin tehtaassa Saksassa. Riippuen tulevista tarpeista Peikko on myös valmis aloittamaan liitososatuotannon ENERCONin Pohjois-Amerikan tuotantolaitosta lähellä sijaitsevassa tehtaassaan Quebec Cityssä, Kanadassa. 

"Peikko aloitti tuotekehitystoiminnan ja myyntityön tuulienergiasektorille vuonna 2009. Olemme ylpeitä että olemme näin nopeasti aloittaneet mittavan yhteistyön yhden alan johtavimman yhtiön kanssa. ENERCON on vuonna 2011 todennäköisesti yksi Peikon viidestä suurimmasta asiakkaasta.”, kertooTopi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, Puh. + 358 50 384 3001, sähköposti: [email protected]

Markku Koponen, Director, Energy industry, Peikko Group Oy, Puh. +358 40 5209270, sähköposti: [email protected]

Peikko Group Oy on liittopalkkeihin ja betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan keskittyvä perheyhtiö. Peikko Groupilla on tytäryhtiöt Alankomaissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Kanadassa, Kiinassa, Kreikassa, Latviassa, Liettuassa, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saudi Arabiassa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Tšekissä, Turkissa, Venäjällä, Virossa sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Peikon tuotantolaitokset sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Liettuassa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Venäjällä sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Peikon palveluksessa on yli 700 työntekijää. Lisätietoja www.peikko.com