Peikko toimittaa kallioperustuksia Storheian tuulivoimapuistoon Keski-Norjaan

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Storheian tuulivoimapuistoon Sør-Trøndelagin alueelle Keski-Norjaan. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 80:een perustukseen. Toimitukset käsittävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2018 maaliskuun ja lokakuun välille. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

Storheian tuulivoimapuisto on osa Fosen Vind:n tuulivoimahanketta. Fosen Vind on Euroopan suurin maalla sijaitseva tuulivoimahanke, ja se käsittää kuusi tuulivoimapuistoa joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1000 megawattia. Peikko on aiemmin osallistunut Fosen Vind:n tuulivoimahankkeeseen toimittamalla 71 kallioperustusta Roanin tuulivoimapuistoon.

Tuulivoimapuistohankkeesta vastaa Statkraft tuulipuiston investoijan ja tulevan omistajan Fosen Vind DA:n lukuun. Fosen Vind DA:n muodostuu yhteenliittymästä norjalaisten TrønderEnergin ja Statkraftin sekä Credit Suisse Energy Infrastructure Partnersin ja Swiss BKW AG:n muodostaman eurooppalaisen sijoittajayhteenliittymän välillä. Pääurakoitsijana toimii Veidekke ASA, joka vastaa myös perustusurakoinnista. Vestas toimittaa Storheiaan 80 kappaletta V117-3.6MW-turbiineja joiden napakorkeus on 87 metriä.

“Veldekke ASA on aiemminkin valinnut Peikon perustusteknologiatoimittajaksi, ja meillä on yhteistyöstä hyviä kokemuksia. Peikolla on mittava ammatillinen osaaminen, josta urakoitsijana hyödymme hankkeen sekä suunnittelu- että rakennusvaiheessa. Kun puhutaan Storheian tuulivoimapuiston laajuisista suurhankkeista, on ehdottoman tärkeää, että toimitukset ovat ajallaan ja toimitusvarmuus säilyy korkeana. Luotamme siihen, että Peikko pystyy pitämään tiukan toimitusaikataulun”, kuvaa Veidekke ASA:n projektipäällikkö Wegar Rennemo.

“On hienoa, että meidät on valittu toimittajaksi jo toiseen Fosen Vindin hankkeen tuulivoimapuistoon. Uusi tilaus todistaa, että kykenemme toimittamaan täyden perustusratkaisun alkaen suunnittelusta aina osien toimitukseen asti, mikä tarkoittaa merkittäviä säästöjä hankkeessa. Peikon ammatillinen kokemus sekä henkilöstön osaaminen mahdollistavat asiakasta tyydyttävät kokonaisratkaisut”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, email: [email protected]

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, puh. +47 951 91 311, email: [email protected]

 

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikon tuulivoimalaperustus optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästi onshore-perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Peikon perustus on joustava ja aina asiakkaan ja projektin tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus. Toimitus voi käsittää perustuskomponentit, perustussuunnittelun komponentteineen tai koko perustuksen kokonaisratkaisuna sisältäen myös asennustyön. 

 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.