Työturvallisuus ja turvallinen työ Peikolla

Kirjoittaja Mikael Korhola

November, 21, 2022

”Taas työturvallisuus tuli hidastamaan työtä!” ”Eikö voitaisi tehdä jo näitä oikeita töitä?”

Olemme kulkeneet pitkän matkan siitä kun moni meistä ainakin mietti, ellei jopa lausunut ääneen yllä olevia asioita. Vastaavia heittoja kuulee enää harvoin. On ollut ihailtavaa huomata kuinka monet työturvallisuustyöhön skeptisesti suhtautuneet ovat nykyään itse kehittämässä turvallisuuskulttuuria ja ottavat sen erittäin hyvin huomioon omassa työssään.

Työturvallisuuden kehittäminen on kuin pitkä vaellus vuoren huipulle. Huippua emme tosin koskaan saavuta, sillä päätepistettä tälle matkalle ei ole. Tähtäämme tiettyihin välietappeihin ja tasanteisiin, jotka kannustavat jatkamaan matkaa eteenpäin.

Mitä sitten olemme Peikolla tehneet? Pyrimme parantamaan ja kehittämään työympäristöämme niin tehtailla kuin toimistoissakin. Kannustamme henkilökuntaamme aktiivisuuteen muun muassa havaintojen ja parannusehdotusten merkeissä. Panostamme perehdytykseen ja pidämme säännöllisesti turvavartteja. Lisäksi nostamme tärkeimmät turvallisuuteen liittyvät asiat esille kuukausittaisessa toimitusjohtajan infossa. Olemme myös tunnistaneet kehityskohteita, joiden eteen ponnistelemme, jotta saamme turvallisuuskulttuurin vieläkin paremmalle tasolle.

Turvallisuus liittyy henkilöturvallisuuden lisäksi myös tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseen. Tavoitteenamme on löytää turvalliset työskentelymenetelmät, jotka ovat myös tehokkaat. Jokainen voi kuvitella työpisteen, jossa ei ole ylimääräisiä tavaroita tiellä, työkalut löytyvät nopeasti ja nostot voi tehdä turvallisesti apuvälineitä käyttäen. Tällaiset työmenetelmät säästävät myös työntekijää mahdollisimman paljon. Lisäksi uusien kollegoiden työnopastuksessa on syytä käydä läpi mahdolliset riskipaikat sekä työmenetelmän vaiheet kohta kohdalta. Näin uudet henkilöt pääsevät nopeammin tekemään tehokkaasti työtä, jolloin olemme tuottavampia.

Tehokkuus ja tuottavuus ovat asioita, jotka näkyvät konkreettisesti myös asiakkaillemme. Valmistamme tuotteet laadukkaasti ja niitä on riittävä määrä varastossa. Turvallisuuden ydinasia on kuitenkin se, että me kaikki pääsemme työpäivän jälkeen terveenä kotiin.

Mikael Korhola
Turvallisuuspäällikkö
Peikko Finland Oy

Share
Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet
Takaisin artikkeleihin