Miten laatu taataan 130:ssä päivässä?

Kirjoittaja Riitta Pönniö

February, 12, 2019

Tuotantolaitosten laatuauditointien avulla voidaan varmistaa, että sekä tuotantotoiminnot että lopputuotteet vastaavat korkeita laatuvaatimuksia, ja ovat turvallisia ja tarkoituksenmukaisia käyttää. Rakennusalalla vaatimukset ovat korkeat, ja niiden täyttäminen hyväksyttävästi on ehdottoman tärkeää sujuvan kaupankäynnin ja asiakkaiden luottamuksen saavuttamiseksi.

Vuoden 2018 aikana Peikolla tehtiin erilaisia laatuauditointeja yhteensä 130 päivän ajan. Auditointeja tehtiin kaikissa seitsemässä maassa, joissa Peikolla on tuotantolaitos, niin Europassa ja USA:ssa kuin Aasiassa ja Lähi-Idässäkin. Keskimäärin puolet tästä ajasta omistettiin Peikon seitsemän tuotantolaitoksen tuotantosertifikaattien uusimiseen. Kolmannet osapuolet, kuten SLV Hannover tai KIWA, tarkistivat Peikon toimitilat ja varmistivat, että Peikko valmistaa nimettyjä tuotteita asiakirjojen mukaisesti.

 

Jatkuvaa työtä – jatkuvaa kehitystä

Vuoden 2018 aikana kansainvälinen tunnettu laatusertifikaattien myöntäjä, DNV-GL, vietti Peikon tehtailla yhteensä 16 päivää. Näiden päivien tuloksena useat Peikon tehtaista saivat uudet tai uudistetut laatu-, ympäristö-, turvallisuus- tai hitsaussertifikaatit. Lisäksi kolmannet osapuolet suorittivat Peikon tehtailla lukuisia turvallisuus-, ympäristö- ja asiakasauditointeja

Luonnollisesti Peikkokin auditoi tavarantoimittajiaan ja alihankkijoitaan niin laadun, turvallisuuden kuin ympäristönkin näkökulmasta. Toimintamme laadun varmistamiseksi meidän on oltava selvillä myös hankkijoidemme laadusta ja toiminnan tavoitteista; eihän korkealaatuista lopputuotetta valmisteta heikkolaatuisesta materiaalista. Yksi liiketoimintamme kulmakivistä onkin säännölliset vierailut toimittajiemme luona ja heidän toimintamalliensa tunteminen.

 

Ei numeroiden vaan asiakkaiden vuoksi

Kuinka monta? Riittävästi, liikaa vai liian vähän? Vaikka numerot voivat olla näyttäviä ja usein auttavat paremmin ymmärtämään meille ehkä vieraita käsitteitä, ne ovat kuitenkin vain numeroita. Onko 130 päivää auditointeja paljon vai vähän? Tärkeämpää on se, että näiden 130 päivän aikana merkittäviä laatupoikkeamia ei löytynyt. Toisin sanoen, Peikko täyttää hyväksyttävästi alan standardit.

Vielä tärkeämpää on, että asiakkaamme voivat luottaa Peikon laatuun. Auditointeja ei tehdä tekemisen ilosta eikä ainoastaan ulkoisten vaatimusten vuoksi. Auditointien tarkoitus on parantaa ja kehittää, kiillottaa haarniskaa ja hioa särmiä toimintatavoissa. Olla joka päivä hieman parempi. Tämä työ jatkuu joka päivä.

Riitta Pönniö

Quality Director

Peikko Group Corporation

Share
Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet
Takaisin artikkeleihin