Mistä tunnet sä (työ)ystävän?

February, 14, 2022

Näin ystävänpäivän alla tulin miettineeksti tuota tuttua laulua ja kuinka laulun sanat sopivat henkilökohtaisen elämän lisäksi myös työyhteisöihin.

Meillä Peikolla on käsite Peikko Spirit, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että puhallamme kaikki yhteen hiileen. Kannustamme toisiamme ja pyrimme pitämään yllä hyvää henkeä vaikeimpinakin aikoina. Aina se ei ole helppoa, mutta parhaamme teemme, kuten ystävät konsanaan.

Kun kyselimme peikkolaisten kokemuksia omasta työstä, työkavereista ja ilmapiiristä Peikolla, saimme ilahduttavia vastauksia. Näin henkilökuntamme jäsenet kuvailevat sitä, mikä omassa työssä on parasta:

Petri Oksa, tiiminvetäjä:
- Olen henkeen ja vereen tiimipelaaja. Nautin ongelmien ratkaisemisesta ja siitä, että saan perehdyttää uusia kollegoita työn saloihin. Erityisen palkitsevaksi koen kesäapulaisten kanssa työskentelyn. Kannustan myös tiimiläisiäni olemaan aloitteellisia, sillä yhdessä meillä on edellytykset kehittyä ja onnistua!

Domingo Diaz Bustos, hitsaaja:
- Meillä on kansainvälinen porukka, jossa on mukava tehdä töitä. Uusien kollegoiden kanssa voi aluksi olla hiukan vaikeaa jutustella, mutta aina voi murjaista vitsin tai puhua vaikkapa futiksesta – sitten päästään kunnon keskusteluihin! Olen myös löytänyt parhaan ystävän täältä töistä.

Arttu Pollari, kesätyöntekijä:
- Peikossa on parasta ollut työilmapiiri. Minut on otettu avoimin sylin vastaan ja kaikki ovat aidosti kiinnostuneita miten minulla menee täällä. Kannustan muitakin nuoria hakemaan tänne kesätöihin!

Päivi Hurri, assistentti:
- Yksi parhaimmista asioista Peikolla on työilmapiiri ja huumori, vaikka joskus työkavereiden kanssa heitetyt läpät eivät kestäkään päivänvaloa. Useamman kerran olen ajatellut kunnon naurujen jälkeen, että taas tuli hieman ikää lisää. Tämä kompensoi sitäkin, jos joku työasia aiheuttaakin harmaita hiuksia! Lisäksi minulla on ihanat tiimiläiset ja kollegat, joiden kanssa voi jakaa sekä (työ)iloja että (työ)suruja ja tarvittaessa heiltä saa tiukoissa paikoissa tukea.

Merja Piirainen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö:
- Hyvässä porukassa ideat lentävät vapaasti ja ihmiset uskaltavat heittäytyä. Olemme päässeet toteuttamaan monta hauskaa projektia, joista on riiittänyt puheenaihetta niin oman henkilökunnan kuin asiakkaidenkin keskuudessa. Pieni pilke silmäkulmassa tekee työnteosta paljon mukavampaa!

Laulun sanojen myötä haluan toivottaa oikein hyvää ystävänpäivää!

Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän?
Ajat ankeimmat selvittää kuka viereesi jää.
Kun on sinulla vaikeaa ja tarvitset auttajaa,
silloin ystävyys punnitaan, menee muut menojaan.

Minna Lähteenmäki

Henkilöstöpäällikkö

Peikko Finland Oy

Share
Takaisin artikkeleihin