Anna kun me korjataan

April, 9, 2019

Miten liitososien toimittaja voi ratkaista ongelmasi?

Päivittäisessä elämässäsi kohtaat silloin tällöin iloisia yllätyksiä; juuri kun ajattelit, että asiat ovat huonosti.

Sanotaan vaikka, että ostit lapsellesi polkupyörän. Koko ei olekaan oikea, mutta voit helposti vaihtaa sen oikeaan. Uusi sohva ei mahdu olohuoneeseesi, tai autosi vika ei korjaantunut ensimmäisellä korjaamokäynnillä. Voit  huoleti kääntyä palveluntarjoajan puoleen, ja he sitoutuvat korjaamaan tilanteen. Hieno juttu sinulle asiakkaana ja kovin pieni vaiva palveluntarjoajalle. Nämä arkiset virheet vain joskus osuvat omalle kohdalle, mutta palveluntarjoajan ansiosta sinä säästit niiden korjaamisessa aikaa ja vaivaa.  

Näinhän se usein on kuluttajakaupassa. Mutta entä jos tämä tapahtuisikin yritysmaailmassa? Katsotaaanpa esimerkki.

 

Rohkea liitososatoimittaja korjaa virheet – muutkin kuin omansa

Olipa kerran tarkan budjetin hanke ja elementtivalmistaja, joka tilasi liitososia työmaalle hyvissä ajoin varmistaakseen, että pilarien valu ei ainakaan myöhästyisi.  

Onnellisesti rekkalastillinen liitososia saapui työmaalle, ja sen jälkeen tulivat lopulliset rakennesuunnitelmat. Pilarimaiset elementtiosat olivatkin kaltevia ja huomattavasti sirompia kuin alunperin oli suunniteltu. Elementtivalmistaja lähes repi hiuksia päästään. Mitäs nyt?

Hänpä päätti soittaa liitososatoimittajalle – nimeltään Peikko – ja selittää tilanteen. Mitä luulet, että tapahtui seuraavaksi? Liitososatoimittaja ymmärsi tilanteen ja ehdotti seuraavaa: elementtivalmistaja palauttaisi tilatut ja jo toimitetut osat, ja heille toimitettaisiin sen sijaan uudet, päivitetyn rakennesuunnitelman mukaiset osat. Niinpä elementtivalmistaja lastasi vakioliitokset rekkaan ja lähetti Peikon tekniseen tukeen uudet piirustukset. Peikko suunnitteli sopivat liitokset ja nämä räätälöidyt osat toimitettiin elementtivalmistajalle. Loppujen lopulta elementtivalmistaja pysyi hankeaikataulussa viiveen ollessa vain hyvin pieni, ja rakennusliike kompensoi uuden rakennesuunnitelman ja räätälöityjen osien aiheuttamat lisäkustannukset. Itse asiassa, myös rakennusliikkeelle aiheutui säästöä sillä he eivät joutuneet kuluttamaan aikaansa uuden rakennesuunnitelman parissa ja hankekehittäjän kanssa neuvotellessa.

 

Yritysasiakkaan elämä voi olla aivan yhtä sujuvaa kuin kuluttaja-asiakkaankin, jos vain valitset hankkeeseesi oikeat yhteistyökumppanit; ne, joilla on osaamista ja halua auttaa kun kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan.

Me Peikolla otamme täyden vastuun työstämme ja ratkaisuistamme – ja haluamme hankkeesi onnistuvan tapahtui mitä tapahtui. Maailma tarvitsee joustavia edelläkävijöitä.  

Petri Suur-Askola

Petri Suur-Askola works now as a Business Director for Connections. Pete started in Peikko 2006 to build up a Lifting Systems offering, and has been in different duties in Product Management and R&D. He has M.Sc degree in Civil Engineering from Technical University of Tampere and just finalized eMBA degree from Lappeeranta University of Technology. Pete’s working history includes precast project engineering in Singapore, Dry Mortar plant technology and projects around the world as well as short leap to plastic molding business for mobile phone business before Peikko. Pete has patented couple of features together with his colleagues for wire loop boxes relating to vertical joint connections of walls. His approach to construction, both technology and business, is more practical and effective than scientific.  

Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet
Takaisin artikkeleihin