Wood City -toimistorakennus, Helsinki, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Toimistorakennukset
Kartta koko ruudulle Sulje

Wood City -toimistorakennus on erinomainen esimerkki kestävästä suunnittelusta ja rakentamisesta. Nopeamman, turvallisemman ja vastuullisemman runkorakentamisen taustalla ovat Peikon PUUCO®-hybridiliitokset sekä DELTABEAM®-liittopalkit.

Kyberturvallisuusyhtiön, F-Securen, tulevassa pääkonttorissa on seitsemän kerrosta sekä noin 8 700 m2 lattiapinta-alaa. F-Secure osallistui vahvasti suunnitteluun, jossa on huomioitu joustava työskentely, työntekijöiden hyvinvointi sekä kestävän kehityksen periaatteet.

Rakennuksessa käytetään puuta monissa eri kohdissa: ulkoseinissä rungossa, yläpohjassa sekä julkisivuverhouksessa. Puurungon tukipilareissa on käytetty liimapuuta, kun taas kantava välipohja on toteutettu CLT-laattaratkaisulla. Myös veistoksellisen hallin katto on verhoiltu kuusesta valmistetuilla CLT-lamellirakenteilla.

Elinkaaren hallinta sekä vastuullisuus heijastuvat talon energiaratkaisuihin. Uusiutuvaa energiaa käyttävä talo on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi. Projektin valmistuttua rakennukselle haetaan LEED Platinum -luokan sertifikaattia, mikä kertoo sen korkeasta ympäristöluokituksesta.

Projektin tavoitteena on luoda työympäristö, joka on linjassa yrityksen kulttuurin ja toimintatapojen kanssa. Työntekijöille halutaan tarjota viihtyisät tilat, joissa on mukava olla nyt ja tulevaisuudessa. Wood City -toimistorakennus on vaikuttava esimerkki niin kestävän rakentamisen periaatteista kuin puun monipuolisesta käytöstä ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina.

Lue lisää down-arrow.png

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
8700 m2
Kerrosten lukumäärä:
7
Hankekehittäjä:
F-Secure
Rakennusliike:
SRV Oy
Rakennesuunnittelija:
Sweco Oy
Arkkitehti:
Oiva Arkkitehdit Oy
Betonielementtivalmistaja:
Stora Enso
Toimitusvuosi:
2023 - 2024
Valmistumisvuosi:
2024

Ota yhteyttä

Juuso Salonen

Juuso Salonen

Liiketoimintapäällikkö, DELTABEAM®

Mobiili 040 712 3451
[email protected]