Tiedonpuiston koulu, Raisio, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Koulutus ja kulttuuri
Kartta koko ruudulle Sulje

Tiedonpuiston koulu toteutetaan ympäristöystävällisesti, energiatehokkaasti ja muuttuvan ilmaston aiheuttamia kosteusrasituksia kestävästi.

Tiedonpuiston koulu on pinta-alaltaan n.11 000 neliömetrin suuruinen, betonirunkoinen ja pääosin tiiliverhoiltu koulurakennus, jossa on käytetty ympäristöystävällisempiä Peikon DELTABEAM® Green -liittopalkkeja. Peikon toimitus sisälsi myös liittopilareita ja PETRA®-laattakannakkeita.

Valmistuttuaan rakennus toimii yhtenäiskouluna 5-9 -luokkaisille korvaten nykyisen Vaisaaren koulun. Koulun rakentaminen alkoi kesällä 2023, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuussa 2026.

Koulun pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Lukkaroinen Arkkitehdit Oy. Rakennuttajakonsulttina projektissa toimii A-insinöörit Rakennuttaminen Oy ja projektinjohtourakoitsijana Rakennustoimisto Laamo Oy.

Lue lisää down-arrow.png

Peikko huomioi suunnittelussa teräs- ja betoniosien yhteistoiminnan asiantuntevasti ja teki kilpailukykyisen tarjouksen. Toimitukset tulivat työmaalle täsmällisesti, mikä mahdollisti rungon noston aikataulussa pysymisen. Lisäksi toimituksen aikana Peikon runko-osiin lisättyjen detaljien suunnittelu ja toteuttaminen oli sekä joustavaa että kustannustehokasta.

Arto Lehtinen, Rakennustoimisto Laamo Oy

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
11,000 m2
Kerrosten lukumäärä:
3
Rakennusliike:
Rakennustoimisto Laamo Oy
Rakennesuunnittelija:
Sweco Finland Oy
Arkkitehti:
Lukkaroinen Arkkitehdit Oy
Toimitusvuosi:
2023
Valmistumisvuosi:
2026

Ota yhteyttä

Iida Syrjäkylä

Iida Syrjäkylä

Myynnin asiantuntija

DELTABEAM® ja DELTABEAM® Frame

Mobiili 040 712 3696
[email protected]