Technopolis Yliopistonrinne (vaiheet 1, 2, C ja D), Tampere, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Toimistorakennukset
Kartta koko ruudulle Sulje

Kalevantien varteen rakentunut Technopolis Yliopistonrinne- hankkeen kakkosvaiheen runkoon valikoitui ontelolaattavälipohjia kannattelemaan Peikon toimittamat Deltapalkit.

Kakkosvaihetta urakoi Skanska Talonrakennus. Työmaan vastaavalla mestarilla Aarne Aholalla on vuosien kokemus vastaavantyyppisistä hankkeista – ja myös Deltapalkkien käytöstä niissä. Yliopistonrinteessä on valmiina tällä hetkellä kaksi lähes identtistä Technopolis-rakennusta. Identtisistä kaksosista ei silti voi puhua, sillä esimerkiksi Deltapalkkien määrässä on eroja. Uudemmassa, Technopolis Yliopistonrinne 2:ssa Deltapalkkeja on 235 kappaletta, ja niiden kokonaispituus on puolitoista kilometriä.

Lue lisää down-arrow.png

Runko on normaali pilari-palkki-runko, ontelolaattavälipohjin. Deltapalkin käyttö tällaisessa rakenteessa on kokonaistaloudellisin tapa tehdä toimistorakennus ja tuo tullessaan matalamman kerroskorkeuden esimerkiksi betonipalkkeihin verrattuna. Suuri etu oli myös toimitusten täsmällisyys ja yhden kerroksen palkkien mahtuminen aina yhteen kuormaan.

Aarne Ahola, työmaan vastaava mestari, Skanska Talonrakennus Oy

Hankkeen tiedot

Rakennusliike:
Skanska Talonrakennus Oy
Rakennesuunnittelija:
A-insinöörit
Toimitusvuosi:
2008
Valmistumisvuosi:
2015

Ota yhteyttä