Sulkavuoren keskuspuhdistamo, Tampere, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Infrastruktuuri
Kartta koko ruudulle Sulje

Tampereen seudun keskuspuhdistamon rakennushanke on yksi Pirkanmaan suurimpia rakennusprojekteja vuosiin.

Sulkavuoren keskuspuhdistamo rakennetaan kallion sisään, ja se tulee turvaamaan Tampereen seudun jätevesikäsittelyn seuraavan vuosisadan ajan. Peikko toimitti hankkeeseen huomattavan määrän MODIX®-raudoitusjatkoksia sekä muita betonin liitososia. Lisäksi Peikko valmisti kohteeseen DELTABEAM®-liittopalkkeja.

Sulkavuoreen keskitettävä jätevedenpuhdistus on Tampereen seudun suurimpia ympäristöinvestointeja, jolla edistetään kiertotaloutta sekä alueen vesiensuojelua. Uusi puhdistamo käsittelee jätevedet niin tehokkaasti, että väkiluvun ja jätevesimäärän kasvaessa vesistöjen kuormitus tulee vähenemään. Hankkeella on myös yhteiskunnallisia vaikutuksia, sillä rakennusprojekti luo alueella tuhansia työpaikkoja.

Peikon toimitukset alkoivat kesällä 2021 ja jatkuvat edelleen. Sulkavuoren kohteessa on elementtirakenteiden lisäksi paljon paikallavalurakenteita niin luolastoissa kuin maanpäällisissä osissakin. 

DELTABEAM®-liittopalkkien lisäksi Peikko toimitti huomattavan määrän erilaisia erikoisvalmisteisia liitososia, kuten WELDA®-kiinnityslevyjä sekä tuhansia MODIX®-raudoitusjatkoksia, joita käytetään raudoitustankojen välisen mekaanisen liitoksen muodostamiseen betonirakenteissa.

”Peikolla on Sulkavuoren puhdistamohankkeessa poikkeuksellisesti kaksi asiakasta; louhintavaiheessa Skanska Infra Oy ja itse rakennusvaiheessa pääurakoitsijana toimiva TYL Sulkavuori, joka on Kreaten ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä. Yhteistyö molempien urakoitsijoiden kanssa toimi sujuvasti heti alusta, ja säännöllisten työmaakäyntien ja aktiivisen yhteydenpidon ansiosta hanke on edennyt hienosti. Asiakas toimitti meille hyvin laaditut ja yksityiskohtaiset toimitusaikataulut, jotka helpottivat Peikon tuotantoa ja mahdollistivat sujuvat kokonaistoimitukset, mistä hyötyy niin tilaaja kuin Peikkokin”, kiittelee Peikon inframyynnistä vastaava liiketoimintapäällikkö, Topi Laiho.

Maanpäällisen rakennusosuuden vastaava työnjohtaja, Juuso Keränen Aki Hyrkkönen Oy:ltä kertoo: ”Hanketta on haastanut erityisesti Ukrainan sota ja sen tuomat materiaalipuutteet sekä niiden vaikutukset toimituksiin ja hintoihin. Lisäksi valtaosa rakentamisesta tapahtuu maan alla, mikä aiheuttaa logistisia haasteita ja tilanpuutetta; on erityisen tärkeää, että materiaalitoimitukset ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa.”

”Peikko on iso tavarantoimittaja, jolla on laaja tuotevalikoima. Hyvän saatavuuden ja toimitusvarmuuden sekä lyhyiden toimitusaikojen lisäksi Peikolla on kapasiteettia reagoida nopeasti tiukassakin paikassa. Sen ansiosta aikataulut ovat pitäneet ja hanke etenee suunnitellusti”, Keränen toteaa.

Lue lisää down-arrow.png

Peikko on iso tavarantoimittaja, jolla on laaja tuotevalikoima. Hyvän saatavuuden ja toimitusvarmuuden sekä lyhyiden toimitusaikojen lisäksi Peikolla on kapasiteettia reagoida nopeasti tiukassakin paikassa.

Juuso Keränen, Aki Hyrkkönen Oy

Hankkeen tiedot

Rakennusliike:
TYL Sulkavuori
Toimitusvuosi:
2021
Valmistumisvuosi:
2025

Ota yhteyttä

Topi Laiho

Topi Laiho

Liiketoimintapäällikkö

Rakennusliikkeet

Mobiili 040 776 2503
[email protected]