Siltasairaala, Helsinki, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Terveydenhuolto
Kartta koko ruudulle Sulje

Peikko on valittu liitososatoimittajaksi Siltasairaala-hankkeeseen Helsingissä. Tilaus käsittää 12,5 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja, sekä 1 600 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Peikon toimitukset kohteeseen alkavat elokuussa 2018, ja jatkuvat vuoteen 2020 asti. Sairaala aloittaa toimintansa vuoteen 2023 mennessä.

Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan sekä muodostamaan yhdessä jo toimivien Tornisairaalan ja Kolmiosairaalan kanssa huomattavan sairaalakompleksin. Siltasairaalan kokonaispinta-ala on 68 700 m2, ja sen hankekehittäjänä toimii HUS. Team Integrated, neljän arkkitehtitoimiston yhteenliittymä, vastaa arkkitehtonisesta suunnittelusta. Pääurakoitsija on SRV Rakennus Oy, ja rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit Oy. Siltasairaala-hankkeessa käytetään ns. Big room –toimintamallia, joka kokoaa suunnittelijat, rakennusliikkeet, sijoittajat sekä loppukäyttäjät säännöllisesti samaan työtilaan sujuvan yhteistyön mahdollistamiseksi.   

“Hankkeen aikataulun kannalta rungon valmistuminen on avainasemassa. Teräsrunko yhdessä Peikon DELTABEAMin® sekä komposiittipalkkien kanssa oli paras ratkaisu paitsi asennusnopeuden vuoksi, mutta myös siksi, että Peikon ratkaisu mahdollistaa matalat välipohjat helpottaen talotekniikan asennusta. Sairaalahankkeissa talotekniikalle tehdään isoja tilavarauksia, joten asia on merkittävä”, kuvailee SRV Rakennus Oy:n projektipäällikkö Mirja Serenius.

“Peikko ja SRV Rakennus Oy ovat tehneet useissa sairaalahankkeissa menestyksekästä yhteistyötä jo vuosien ajan. Kun hanke vaatii muuntojoustavia ja avoimia tilaratkaisuja matalilla välipohjilla rakentamisen nopeudesta tinkimättä, on Peikon DELTABEAM®-liittorunko täydellinen valinta”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lue lisää down-arrow.png

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
68,700 m2
Hankekehittäjä:
HUS Hospital District
Rakennusliike:
SRV Rakennus Oy
Rakennesuunnittelija:
A-Insinöörit Oy
Arkkitehti:
Team Integrated
Toimitusvuosi:
2018-2020
Valmistumisvuosi:
2023

Toimittamamme ratkaisut

Ota yhteyttä