Stadin AO, Roihupellon kampus, Helsinki, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Koulutus ja kulttuuri
Kartta koko ruudulle Sulje

Stadin ammatti- ja aikuisopiston (Stadin AO) uusi kampus Helsingin Roihupellossa tarjoaa valmistuttuaan tilat jopa 4 500 opiskelijalle. Kyseessä on noin 44 000 bruttoneliömetrin suuruinen kampus, joka on Helsingin kaupungin suurin rakennushanke lähivuosina.

Roihupellon kampuksen rakennuttajana toimii Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala. Oppilaitoksen suunnittelusta, rakentamisesta sekä 20 vuoden ylläpidosta vastaa Lujatalo. Hankkeen suunnittelijakumppaneina olivat Verstas Arkkitehdit Oy, A-insinöörit Oy sekä Granlund Oy.
 
Roihupellon kampus rakennetaan elinkaarimallilla, joka painottaa resurssiviisautta. Hankkeen tavoitteena on saavuttaa hiilijalanjälki, joka on vähintään 10 % pienempi kuin vertailulaskelma. Lisäksi kampukseen sisältyy Suomen kolmanneksi suurin maalämpövoimala. Elinkaarihankkeilla on merkittävä rooli Helsingin toimitilastrategiassa, sillä ne tarjoavat turvallisen investointimallin, budjetointivarmuutta ja luotettavaa ylläpitoa.
 
Peikko toimittaa hankkeeseen 960 DELTABEAM®-liittopalkkia, yhteensä 6,3 kilometriä. Kaikki hankkeen liittopalkit valmistetaan Suomessa, Peikon Lahden tehtaalla. Toimitukseen sisältyy myös merkittävä määrä elementtitehtaalle myytyjä PCs®-konsoleita sekä PETRA®-laattakannakkeita.
 
Kampusrakennukset käsittävät monenlaisia tiloja, aina luokkahuoneista varasto- ja konehalleihin. Erityispiirteenä on useiden siltanostimien sisällyttäminen opetuskäyttöön, mikä edellyttää tilaa niiden käyttöalueille. Tämä taas vaatii pitkiä jännevälejä, jotka ovat mahdollista toteuttaa DELTABEAM®-liittopalkeilla. DELTABEAMin® avulla voidaan toteuttaa jopa 12x16-ruutukoon kokoisia avoimia ja joustavia tiloja, jotka ovat helposti muokattavissa koko rakennuksen elinkaaren ajan rakennuksen käyttötarpeiden muuttuessa.
 
Tuotehyödyt ja asiantunteva palvelu ovat palasia asiakaskokemuksen palapelissä. Peikko pyrkii asettelemaan kaikki palat kohdalleen, jotta kokonaiskuva Peikosta olisi asiakkaalle mahdollisimman positiivinen. 
 
”Peikko työskentelee tosissaan tuottaakseen hyvää asiakaskokemusta, joka jäisi positiivisuudellaan asiakkaan mieleen. Haluamme aidosti tuoda esiin hyötyjä asiakkaalle ja etsiä kuhunkin kohteeseen niitä parhaita ratkaisuja. Usein asiakaskokemus muodostuukin pienistä asioista, esimerkiksi Roihupellon kampuksen hankkeessa hyvin sujuneista toimituksista”, kuvailee Peikon projektipäällikkö Elina Hietanen
 
Toimitukset sujuivat ongelmitta, vaikka tarkkaa aikataulutusta se puolin ja toisin kysyikin. Pikatoimituksetkin ovat onnistuneet tarvittaessa. Peikon väki on ollut aktiivisesti meihin päin yhteydessä, tarttunut toimeen aikailematta, ja toimitusvarmuus on pitänyt läpi hankkeen”, kertoo Lujatalo Oy:n vastaava työnjohtaja Jari Laulajainen
Lue lisää down-arrow.png

Peikon väki on ollut aktiivisesti meihin päin yhteydessä, tarttunut toimeen aikailematta, ja toimitusvarmuus on pitänyt läpi hankkeen.

Jari Laulajainen, vastaava työnjohtaja, Lujatalo Oy

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
44 000 m2
Hankekehittäjä:
City of Helsinki
Rakennusliike:
Lujatalo
Rakennesuunnittelija:
A-Insinöörit
Arkkitehti:
Verstas Arkkitehdit
Toimitusvuosi:
2023
Valmistumisvuosi:
2025

Toimittamamme ratkaisut

Ota yhteyttä

Esa Hynninen

Esa Hynninen

Myyntipäällikkö

DELTABEAM® ja DELTABEAM® Frame

Mobiili 040 712 3444
[email protected]