Uusi lastensairaala, Helsinki, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Terveydenhuolto
Kartta koko ruudulle Sulje

Helsingin Uusi lastensairaala on rakennettu käyttäen Peikon DELTABEAM® Frame -runkoratkaisua. 

HUSin Uuden lastensairaalan suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto SARC ja Arkkitehtiryhmä Reino Koivula. Sairaalan arkkitehtuurissa korostuvat avoimuus, kontakti ympäristöön ja lasten huomioiminen sairaanhoidon erityisryhmänä. Tilat mahdollistavat ensiluokkaisen sairaanhoidon toteutumisen ja omaisten jatkuvan lapsensa vierellä olon. Suuresta koostaan huolimatta rakennus on sovitettu taitavasti mittakaavallisesti vaativaan ympäristöön, ja värimaailma sekä sisällä että ulkoarkkitehtuurissa on positiivista ja arkailematonta. Laadukkaalla suunnittelulla ja rakentamisella on varmistettu maailman parhaan sairaalan valmistuminen lapsille ja heidän auttajilleen.

”Uusi lastensairaala on suomalaisen sairaalarakentamisen historian kannalta erityinen hanke. Hanke sai alkunsa lahjoittajien ponnistuksesta. Sairaalaa ryhdyttiin rakentamaan vahvalla yhteistyöllä rakennuttajan, käyttäjien, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden sekä yli 300 aliurakoitsijan kanssa. Hanke oli monella tapaa teknisesti haastava, ja suunnitelmien valmiusaste oli työtä aloitettaessa poikkeuksellisen matala. SRV:n vuosien ja haastavien hankkeiden tuomalla ammattitaidolla sairaala- ja terveydenhuollon rakennuksista sekä toimijoiden välisen tehokkaan yhteistyön ansiosta hankkeessa saavutettiin asetetut tavoitteet ja pystyttiin lopulta luovuttamaan sairaala tavoiteaikataulusta etuajassa”, kertoo SRV:n projektipäällikkö Mirja Serenius.

Uudessa lastensairaalassa on kahdeksan maanpäällistä kerrosta, kellarikerros ja katolla sijaitseva konehuonekerros. Sairaala pitää sisällään 2 069 huonetilaa, joista 12 leikkaussalia, 16 tehohoitoyksikköä, 118 potilashuonetta ja 220 vastaanotto- tai kuntoutustilaa. Rakennuksen pinta-ala on lähes 48 000 neliömetriä, mikä vastaa kuutta jalkapallokenttää. Tilavuudeltaan sairaalan tilavuus 230 000 m3 vastaa yli kahta eduskuntataloa. Sairaalan näyttävää julkisivua koristaa 180 värikästä lasievää ja yhteensä 13 000 keraamista lankkua. Koko rakennusaikana työmaalla työskenteli yli 3 600 henkilöä yhteensä 700 henkilötyövuoden ajan.

Hanke on voittanut Arkkitehtuurin Finlandia 2018 -palkinnon.

 

Lähteet: www.srv.fi, www.arkkitehtuurinfinlandia.fi

Lue lisää down-arrow.png

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
47,777 m2
Hankekehittäjä:
Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuki
Rakennusliike:
SRV Rakennus Oy
Arkkitehti:
Arkkitehtitoimisto SARC, Arkkitehtiryhmä Reino Koivula
Toimitusvuosi:
2017
Valmistumisvuosi:
2018

Toimittamamme ratkaisut

Ota yhteyttä