Hervannan Tornitalot, Tampere, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Asuinrakennukset
Kartta koko ruudulle Sulje

Tampereen Hervannan valtaväylän varrelle rakennetut kolme 16-kerroksista asuintaloa tuovat Pirkanmaan alueelle uudentyyppistä asuintaloarkkitehtuuria. Uutta on epätavallisen korkeuden lisäksi muun muassa se, että koko seinän peittävät parvekkeet toteutetaan ulokkeellisina. Kakkostornin ulokeparvekkeet kannatetaan Peikko NIRO -ulokeparvekeraudoitteella.

Peikon toimitukseen sisältyivät NIROulokeparvekeraudoitteiden lisäksi tarvittavat kaiteiden kiinnitystarvikkeet, kutakin täsmälleen oikea määrä työmaan tarpeisiin. Parvekkeet ovat elementtirakenteisia, ja ne on valmistettu Parman Kangasalan tehtailla. Jokainen parveke varustettiin tehtaalla Peikko NIRO –ulokeparvekeraudoitteella, joka sidottiin työmaalla vastaavan kerroksen paikallavaletun välipohjan raudoituksiin. Vastaavaa käytäntöä sovellettiin jo aiemmin Parman itselleen rakennuttamassa kohteessa.

Peikon toimintatapa myös uuden ulokeparvekeraudoitteensa valmistajana ja toimittajana noudattelee yhtiön tuttua linjaa, jonka mukaisesti sekä rakentajalle ja suunnittelijalle että elementtivalmistajalle tulee tarjota kaikki näiden tarvitsema tekninen tuki. ”Ulokeparvekelaattojen mitoitus on perusteiltaan selkeää, niin tässäkin hankkeessa. Ja jos jokin asia askarrutti, soitto Peikolle toi ratkaisun”, kertoo Matrixin parvekkeiden rakennesuunnittelusta vastaava projektipäällikkö Kimmo Fabrin A-Insinöörit Suunnittelu Oy:stä.

Lue lisää down-arrow.png

Tuotannon näkökulmasta on ollut huojentavaa, että raudoitteet toimittaa Peikko. Toimitukset ovat pelanneet erinomaisesti, kuten oli odotettavissa.

Kari Tikkanen, Parma

Hankkeen tiedot

Rakennusliike:
Skanska Oy
Rakennesuunnittelija:
A-Insinöörit
Toimitusvuosi:
2012
Valmistumisvuosi:
2013

Ota yhteyttä

Heikki Jäämaa

Heikki Jäämaa

Myyntijohtaja

Mobiili 040 712 3432
[email protected]