Kiinteistö Oy Lautatarhankatu 2C, Helsinki, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Toimistorakennukset
Kartta koko ruudulle Sulje Katunäkymä

Helsingin Hermannin kaupunginosassa sijaitseva kuusikerroksinen ja kokonaisalalta yli 13 000 bruttokerrosneliömetrin laajuinen Lautatarhankadun toimitilakiinteistö sijaitsee samalla tontilla kuin kulttuurihistoriallisesti arvokas Valtion Margariinitehdas. Uutta ja vanhaa ihanteellisesti yhdistävän kiinteistön rakentamisessa ei turhaa aikailtu – valmiit toimitilat luovutettiin asiakkaalle vain 15 kuukautta rakentamisen aloittamisessa.

Peikon tuotteet ovat olleet avainasemassa Lautatarhankadun kiinteistön runkorakenteiden toteuttamisessa. 243 Deltapalkin ja160 liittopilarin lisäksi Peikko toimitti kohteeseen koko rakennuksen ylimmän kerroksen teräsrunkorakenteet sekä mm. pultteja, kiinnityslevyjä, pilarikenkiä, työ- saumaraudoitteita ja POK-palkkeja.Lautatarhankadun teräsrunko toimitettiin Deltapalkkeja lukuun ottamatta Peikon Liettuan tehtaalta. Kohteeseen toimitettujen Deltapalkkien suunnittelu ja asennus olivat tilaajan vastuulla. Pieniä viivästyksiä lukuun ottamatta toimitukset pitivät hyvin kutinsa.

Lue lisää down-arrow.png

"Teräsliittorungolla saa rakennukseen jatkuvan runkorakenteen, jolloin yksittäisestä palkista saadaan puristettua enemmän tehoa irti. Deltapalkin ansiosta laatan alapuolelle ei tule juuri mitään, jolloin tilaan saadaan enemmän vapaata korkeutta", Juhola perustelee Deltapalkkien valintaa runkorakenteeksi. "Osa POK-palkeista oli erikoismittaisia, mutta nekin toimitettiin muutaman päivän varoitusajalla. Kaiken kaikkiaan toimitukset ja asennukset ovat sujuneet hyvin", Yritysrakentaja Oy:n projekti-insinööri Heikki Äijälä

Heikki Äijälä, Projekti-insinööri, Yritysrakentaja Oy

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
13 500 m2
Hankekehittäjä:
Sponda
Rakennusliike:
Pöyry CM
Rakennesuunnittelija:
A-Insinöörit
Arkkitehti:
Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy
Toimitusvuosi:
2007
Valmistumisvuosi:
2008

Ota yhteyttä

Heikki Jäämaa

Heikki Jäämaa

Myyntijohtaja

Mobiili 040 712 3432
[email protected]