Gesterbyn koulukeskus, Kirkkonummi, Suomi

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Koulutus ja kulttuuri
Kartta koko ruudulle Sulje

Gesterbyn koulukeskus toteutetaan elinkaarimallilla. Oppilaat ja henkilökunta ovat olleet mukana suunnittelemassa joustavia, tarpeisiin muuntuvia tiloja.

Gesterbyn koulukeskus on pinta-alaltaan n.13 500 m2 suuruinen koulurakennus, johon muuttaa kolme eri koulua. Valmistuttuaan tilat tulevat palvelemaan noin 1 270 oppilasta ja 200 henkilökunnan jäsentä. Hankkeen tavoitteena on eloisa, innostava ja toimiva oppimis-, toiminta- ja työympäristö. Monimuotoista piha-aluetta hyödynnetään monipuolisten liikuntamahdollisuuksien lisäksi toteuttamalla oppilaille mm. satu- ja opetusmetsä sekä tiede- ja taidepiha.

Koulun arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Perko Oy ja rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka Oy. Rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll Finland Oy ja KVR-urakoitsijana YIT Suomi Oy.

”Yhteistyö Peikko Finland Oy kanssa Gesterbyn kouluhankkeessa oli sujuvaa. Peikon kanssa toimiminen samassa tietomallissa mahdollisti vaivattoman tiedonsiirron ja rakenteiden yhteensovituksen. Peikon tekninen tuki hankkeissa on hyvin toimivaa. Alustavat palkkityypit saatiin käyttöömme jo varhaisessa vaiheessa, mikä helpotti suunnittelua. Myös suunnitteluvaiheessa saimme Peikolta nopeasti kommentteja ja apua DELTABEAM® Green -palkkeihin liittyvien vaihtoehtojen tutkimisessa ja haasteiden ratkaisemisessa”, kertoo osastopäällikkö Jukka Hyry Swecolta.

Uuden koulun tiloista tulee esteettömät, muuntojoustavat, turvalliset ja terveelliset. Elinkaarimallilla toteutettavassa hankkeessa on energiavaatimukset, jonka vuoksi maalämmön lisäksi koulun katolle asennetaan aurinkopaneelit. Koulun rungossa on käytetty vähähiilisempiä DELTABEAM® Green -liittopalkkeja sekä PETRA®-laattakannakkeita, joista on etua paitsi muuntojoustavuuden ja kestävyyden nimissä, sillä RTS-ympäristöluokituksessa kiinteistöille tavoitellaan neljää tähteä.

Rakentamisessa käytettiin myös Peikon liitososia, kuten HPM®-harjateräspultteja, WELDA®-kiinnityslevyjä, MODIX®-raudoitusjatkoksia sekä TR-kiinnitysosia. Koulun rakentaminen alkoi loppuvuonna 2022 ja sen on tarkoitus olla käytössä tammikuussa 2026.

Lue lisää down-arrow.png

Yhteistyö Peikko Finland Oy:n kanssa Gesterbyn kouluhankkeessa oli sujuvaa. Peikon kanssa toimiminen samassa tietomallissa mahdollisti vaivattoman tiedonsiirron ja rakenteiden yhteensovituksen. Peikon tekninen tuki hankkeissa on hyvin toimivaa. Alustavat palkkityypit saatiin käyttöömme jo varhaisessa vaiheessa, mikä helpotti suunnittelua. Myös suunnitteluvaiheessa saimme Peikolta nopeasti kommentteja ja apua DELTABEAM® Green -palkkeihin liittyvien vaihtoehtojen tutkimisessa ja haasteiden ratkaisemisessa.

Jukka Hyry, osastopäällikkö, Sweco

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
13,500 m2
Rakennusliike:
YIT
Rakennesuunnittelija:
Sweco
Arkkitehti:
Arkkitehtitoimisto Perko Oy
Toimitusvuosi:
2023
Valmistumisvuosi:
2025

Ota yhteyttä

Juuso Salonen

Juuso Salonen

Liiketoimintapäällikkö, DELTABEAM®

Mobiili 040 712 3451
[email protected]