Toimistotalo Alvar Aallon kadulle Helsingin ydinkeskustassa rakentuu Peikon liittorungolla

Töölönlahdelle Alvar Aallon kadun varrelle nousee uusi toimisto- ja asuintalo jonka toimisto-osaan on valittu Peikon liittorunkoratkaisu. Kohteen suunnittelusta vastaa arkkitehtuurikilpailun voittanut, Verstas Arkkitehdit Oy ja rakentamisesta vastaa Lemminkäinen Talonrakennus Oy. Kohde valmistuu keväällä 2014. Peikko Finland Oy toimittaa kohteeseen 1,8 kilometriä Deltapalkkeja ja noin 180 tonnia teräsrakenteita, pääosin liittopilareita. 

Peikon Deltapalkit, liittopilarit ja teräsrakenteet muodostavat yhdessä joustavan liittorunkokonseptin. Peikon runkojärjestelmä mahdollistaa liittorungon, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi toimisto- ja liikerakennusten runkovaihtoehdoksi. Liittorunkorakenteen mahdollistamat pitkät jännevälit ja matalat välipohjarakenteet tarjoavat merkittäviä etuja rakennusprosessissa ja tilojen loppukäytössä – talotekniikalle jää runsaasti tilaa, asennustyö on helppo toteuttaa ja tilojen käyttötarkoitusta on helppo muuttaa. 

“Peikon liittorunkokonsepti on otettu hyvin vastaan markkinoilla. Se on joustava, nopea ja kustannustehokas tapa rakentaa runko ja varmistaa tilojen muuntojoustavuus niiden koko elinkaaren ajan” ,kertoo Mikko Kuusilehto, Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja. 

 

Lisätietoja:
Mikko Kuusilehto, johtaja, operaatiot, Peikko Group Oy, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 044 712 3586, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritysPeikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com