Tampereen Kauppakeskus Ratinaan valittu Peikon runkojärjestelmä

Peikko Finland Oy toimittaa runkojärjestelmänsä Tampereen keskustaan rakennettavan Kauppakeskus Ratinan uudisrakennusosaan. Tilaus käsittää noin 10 kilometriä Deltapalkkeja sekä noin 1300 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Toimitukset alkavat maaliskuussa ja jatkuvat lokakuuhun 2016 asti. Kauppakeskuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2018.

Sponda Oyj:n rakennuttama Kauppakeskus Ratina muodostuu kolmesta rakennuksesta, kolmikerroksisesta uudisrakennus Valo-Ratinasta sekä kahdesta entisöitävästä funkkisrakennuksesta. Valmistuessaan Tampereen suurimpaan kauppakeskukseen tulee noin 53 000 m2 liike- ja palvelutilaa sekä yli 150 liikettä ja pysäköintitilaa kahdessa kerroksessa. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy ja rakennesuunnittelusta A-insinöörit Suunnittelu Oy.

”On hienoa, että Peikon runkojärjestelmä valittiin tähän suureen kauppakeskushankkeeseen. Rungon rakentamisen nopeus, palosuojattu rakenne sekä tila taloteknisiä asennuksia varten olivat tässä kohteessa tärkeitä tekijöitä. Kauppakeskus Ratina on Peikon toistaiseksi suurin runkojärjestelmätoimitus. Peikko pystyy sujuvasti vastaamaan myös tämän kokoluokan hankkeisiin ja niiden tiukkoihin toimitusaikoihin,” kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
puh. 0500 844063, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan, hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun. Runkojärjestelmän komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen. 

 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.