PSB®-lävistysraudoitusjärjestelmän suomenkielinen tekninen käyttöohje julkaistu

PSB®-lävistysraudoitusta käytetään pääasiassa pystysuuntaisena raudoituksena, jolla parannetaan pilarilaattojen tai maanvaraisten betonilaattojen lävistyskestävyyttä. PSB®-lävistysraudoituksen käytön voi suunnitella ja sillä raudoitettujen betoniosien kestävyydet voi varmistaa käyttäen Peikko Designer® -suunnitteluohjelmaa. PSB®-lävistysraudoituksen ominaisuudet ja sillä raudoitettujen laattojen kestävyydet on sisällytetty eurooppalaiseen tekniseen arviointiin ETA-13/0151.

PSB®-lävistysraudoitus toimitetaan raudoituselementteinä, jotka koostuvat kaksipäisistä tyssäankkureista asennuskiskoon kiinnitettynä. PSB®-lävistysraudoitus on suunniteltu ja valmistettu käytettäväksi joko paikallavalussa tai betonielementeissä. Sen asennus on helppoa ja yksinkertaista verrattuna perinteiseen lävistysraudoitukseen (hakaraudoitus).

PSB®-lävistysraudoitus integroidaan betonilaatan raudoitukseen ja se on ihanteellinen raudoitusjärjestelmä mataliin välipohjaratkaisuihin tai pilarilaatoille. PSB®-lävistysraudoituksen kaksipäiset tyssäankkurit mahdollistavat jopa 40 % suuremman laatan kestävyyden kuin perinteiset hakaraudoitukset.

PSB®-lävistysraudoitusjärjestelmä: 

  • Suuremmat kestävyydet kuin perinteisillä hakaraudoituksilla
  • Yksinkertainen ja nopea asennus
  • Optimoi laattarakenteiden ja rakennuksen korkeuden
  • Hyväksytty (ETA-13/0151) staattisille ja osittain dynaamisille kuormille
  • Suunnittelu Peikko Designer®-suunnitteluohjelmalla